Bota al contingut principal

Els candidats de la coalició Compromís, Enric Morera i Mónica Oltra, han presentat este matí a Gandia el programa autonòmic sobre finançament, caixes i pressupostos en un acte que ha comptat amb la participació de nombrosos candidats i candidates de la comarca de la Safor.

Morera ha defensat “la necessitat d’un finançament autonòmic basat en un concert econòmic solidari amb l’Estat. Este model milloraria la situació del País Valencià que és el territori pitjor finançat de l’estat degut, en gran part, a un govern autonòmic feble que no ha sabut defensar els interessos dels valencians i valencianes”.

Per la seua banda Mónica Oltra ha destacat una altra proposta de Compromís en esta matèria com és que “part del fons de reserva de la seguretat social tinga una correspondència territorial, que allò que aporta el País Valencià a este fons se’ns torne per a incentivar la nostra economia”.

Des de Compromís també es critica la gestió que el govern del PP ha fet amb les caixes d’estalvi valencianes “la venda de Bancaixa és el preu que s’ha hagut de pagar per la corrupció, Francisco Camps ha hagut de cedir esta caixa a canvi de salvar el seu cap davant de la direcció del seu partit”.

“També defensem -ha afegit Oltra- que es depuren responsabilitats civils i penals de tots aquells directius que han portat a la ruïna a la CAM, l’altra gran caixa del País Valencià. Açò ja s’està fent en altres països i no entenem perquè nosaltres hem de ser una excepció”.

Davant esta situació de les caixes Compromís inclou en el seu programa autonòmic que l’Institut Valencià de Finances es convertisca en un vertader banc públic que done crèdit a les empreses i als autònoms valencians, que són els que mouen la economia i a través dels quals es pot generar ocupació.