Bota al contingut principal

La candidata de la coalició Compromís, Mónica Oltra, ha destacat hui que la seua formació ha realitzat, a través del programa electoral, una aposta clara i contundent per la sanitat pública i per reforçar els mecanismes d’igualtat que dóna este servei públic, atorgant al ciutadà la condició d’eix del sistema de salut.

 

Per a Oltra “front a la política del PP que ha situat a la nostra comunitat com la segon pitjor autonomia en inversió sanitària per habitant nosaltres apostem per una sanitat pública forta perquè això és el que atorga als ciutadans una millor qualitat de vida i eixa ha de ser la màxima preocupació dels polítics”.

 

“El PP –ha afegit la candidata de Compromís- ha apostat per una política d’escaparat i quan ha fet inversions ho ha fet com la Nova Fe, que es tracta més de mostrar un gran edifici als ciutadans que un hospital que responga a les necessitats, com evidencia que, com ja denunciàrem, només inaugurada la Nova Fe es produïren desviaments de pacients a l’Hospital de Manises, de gestió privada.

 

Segons Oltra “la situació s’ha anat agreujant i en este moment existeix una llista d’espera en cirurgia infantil de 18 mesos en la Nova Fe, açò és un absolut despropòsit i una estratègia calculada per a desviar pacients cap a hospitals de gestió privada perquè malauradament per al PP la sanitat no és un servei públic per als ciutadans sinó que és una manera de fer negoci”.

 

Per fer front a esta situació el programa electoral de Compromís aposta per garantir la universalitat i la equitat del sistema valencià de salut, fent-lo sostenible i eficient. En eixe sentit és necessari augmentar la inversió en sanitat per a millorar la qualitat en la prestació.

 

Compromís planteja la necessitat de millorar la gestió per a aconseguir uns ciutadans amb millors índexs de salut, preservant en tot moment que el disseny de les polítiques i estratègiques del sistema de salut públic no siguen fruit de pocs i poderosos actors, sinó que responguen sempre al diàleg amb tots els sectors de la societat civil.

 

El sistema de Salut integrat que proposa Compromís té com a objectiu superar la dicotomia i l’enfrontament real entre la Atenció Primària i l’Atenció Hospitalària. Açò passa per una integració real, que sume, que transforme, que cree sinergies entre tots els actors: Medicina preventiva i comunitària, atenció primària, atenció socio-sanitaria i l’atenció hospitalària.

 

Una altra proposta destacada en el programa electoral de la coalició és la integració immediata de la salut mental en la conselleria de sanitat acomplint així la llei del Servei Valencià de Salut.