Bota al contingut principal

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha demanat explicacions per la desatenció a la qual la Conselleria de Sanitat sotmet a l’Hospital de la Plana de Vila-real.

Des de fa un mes, l’ecògraf està avariat, i pacients als quals se’ls havia de practicar biòpsies o altres intervencions, se’ls ha ajornat les intervencions perquè l’aparell continua espatllat, donant-los l’alta i convidant-los a demanar un altre dia de cita. S’ha tornat a donar dates posteriors d’intervenció i s’han tornat a anul·lar per no haver-se arreglat encara l’aparell, a pesar que les proves prèvies estaven fetes des de fa mesos, i ja hi havia llista d’espera de mesos per a l’ecògraf.

Aquest mateix matí, alguns pacients han preguntat al Servei d’Atenció i Informació al Pacient, i a les preguntes s’ha respost que estan intentant reparar-ho però que no saben quin dia es podrà fer les biòpsies i altres intervencions, deixant des de fa un mes als pacients i intervencions que necessiten l’ecògraf sense possibilitat d’atendre.

Oltra ha demanat explicacions de per quin motiu només hi ha una aparell d’ecografia per a un hospital que dóna servei a ciutats tan grans com Vila-real o Borriana i pobles dels voltants, i el perquè es triga més d’un mes en arreglar-ho quan es trenca.

Precisament fa pocs dies es denunciava el tancament d’una quarta part dels llits hospitalaris en període estival, i la falta de les substitucions per vacances.

Uns altres de les queixes són que malgrat de la baixada de les temperatures d’aquests dies, la calefacció a l’Hospital només funciona a la nit i no de dia, fet que també ha ocasionat queixes d’usuaris.