Bota al contingut principal

“El nostre potencial energètic està lligat a les energies renovables, les que ara s’estan carregant”.

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha denunciat hui que des del govern del Partit Popular se segueix incidint a través de les seues polítiques en la insostenibilitat mediambiental, hipotecant el futur dels recursos naturals de tots els valencians.

Segons Ponce, “seguir aprofundint en un model energètic, contaminant, obsolet, i sense futur ens acabarà portant a la ruïna econòmica i mediambiental”.

“El potencial energètic del País Valencià està lligat a l’aposta per les energies renovables, on, a més dels beneficis comparatius enfront d’altres formes d’obtenció d’energia, per a la salut de les persones i el medi ambient, hem de recordar que es generen molts més llocs de treball”.

Com ha assenyalat el diputat de Compromís, “ja hem vist on ens ha portat l’aposta en la dècada passada per la rajola, ha arrasant els millors terrenys del territori valencià i ha afonat la nostra economia, deixat un panorama desolador amb unes grandíssimes xifres d’atur i cicatrius per tot el territori en forma d’urbanitzacions fallides, que no tenen aparença que vagen a ser mai finalitzades”.

Per a Ponce, “una vegada està exhaurit i rebentat el model de la rajola, ara les mires s’han posat en l’aprofitament energètic del que siga. Volen saquejar els nostres boscos per a cremar-los en centrals elèctriques, volen saquejar el subsol per a traure un poc de gas natural sense importar-los la seguretat de les persones, com hem vist en el tema del Castor o del fracking. Així mateix es firmen contractes amb les companyies elèctriques que hipotequen el nostre futur”.

“Des dels dos partits majoritaris, PP i PSOE, s’han dedicat a apostar per este model perquè els seus dirigents estan amuntegats en la porta giratòria, buscant la seua reubicació en les grans companyies elèctriques tota vegada que els seus partits van de baixada, per això les afavoreixen en les seues decisions de govern, per això s’han carregat les energies renovables i per això ofeguen a les xicotetes cooperatives elèctriques”.

Per contra -ha afegit Ponce-, l’aposta per un canvi energètic cap a energies renovables és una eina fonamental que ajudaria a eixir de la crisi. Este canvi energètic pot ser un revulsiu per al foment d’ocupació ja que es crearien nous llocs de treballs a canvi d’un menor consum d’energia, menor inversió i major qualitat de vida. A més es tracta d’ocupació estable ja que utilitza els recursos de manera que poden ser mantinguts al llarg del temps”.

Així mateix, ajudaria a eixir de la crisi en el sentit que es fomenta l’autonomia energètica de la nostra societat. Les energies renovables, són energies autònomes, ja que per al seu funcionament es requereix poc més que sol, vent, etc. A l’estat espanyol un alt tant per cent de l’energia s’ha d’importar amb la qual el canvi energètic suposaria un estalvi molt important”.

En este sentit, des de Compromís es considera que l’única eixida viable és impulsar energies com la solar, la biomassa, els biocombustibles, la geotèrmica, l’eòlica, etc.