Bota al contingut principal

El diputat de Compromís replica que “després de massa anys de retard, i de tots els intents per frenar-lo i desviar-lo, només el colp de puny europeu el fa ara possible”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat “entre sorprés i indignat”, per l’afirmació de la consellera Bonig “quan diu, com si s’ho creguera i tot, que “el Corredor Mediterrani arriba puntual a la Comunitat”. Sincerament, gosar fer eixa afirmació perquè un sucedani de Corredor sembla que arribarà finalment –esperem— a la nostra terra, després d’anys de retard, i després de repetits intents de PP i PSOE de desviar-lo per altres recorreguts, és una mostra de cinisme digna de millor causa”.

El diputat de Compromís ha declarat que “a aquestes altures, és absurd voler penjar-se medalles i atribuir-se mèrits respecte a una obra que arriba amb tant de retard; que no s’executa com a tal, sinó només com una alternativa provisional, i l’experiència ens ensenya què vol dir sovint provisional; i que es du a terme només quan des d’Europa s’han aturat totes les maniobres contràries dels governs de Madrid, d’un i un altre signe polític, i quan la Unió Europea ha hagut de donar un fort colp de puny per a exigir-li a Espanya la seua execució”.

Pañella ha assegurat que “des de Compromís seguirem amb molta atenció l’execució d’aquestes obres, per comprovar si és certa l’última promesa de totes les que han dit i repetit durant tants anys. Perquè ja no ens refiem del que diuen, sinó només del que executen realment. I és que, ho reiterem una vegada més, la realització del Corredor Mediterrani tot al llarg del nostre territori és clau per a la recuperació econòmica i per a l’impuls d’uns llocs de treball que contribuïsquen a traure’ns del pou de l’atur i de la recessió en què estem immersos. I aquestes obres fa molts anys que haurien d’haver estat executades, mentre els successius governs de Madrid s’”entretenien” construint, amb els nostres diners, AVEs absurds pels quals circulen 4 o 5 persones al dia”.