Bota al contingut principal

Ponce: “La incineració de residus és un perill per a la població i suposa un malbaratament de recursos públics”.

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha lamentat hui que “la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, continue obstinada en cremar les proves de la seua inoperància com a gestora d’allò públic i aposte per la incineració de residus”.

Compromís critica que la política de gestió de residus del PP se centre en la incineració i no contemple cap de les aportacions que tant des de l’oposició com de diverses entitats de la societat civil s’han plantejat al Consell per a resoldre el problema de la gestió dels residus sense haver de recórrer a la incineració.

“Les declaracions de Bonig sobre incineració i la manera en com està plantejat el Pla Integral de Residus demostren un absolut desconeixement del greu problema de la gestió de residus que patim. Sembla que des del PP veuen la gestió dels residus més com un negoci que com un servei públic bàsic. La intenció d’incinerar residus és totalment inacceptable perquè és un malbaratament de recursos, un perill per a la població i la proposta que fa el govern valencià, a més a més, està en contra de la legislació europea”.

Segons ha assenyalat Ponce, “la incineració de residus no és en absolut un procés net, com vol fer vore la consellera Bonig. Volen fer creure a la població que es tracta d’un procés industrial innocu, però la realitat és que els efectes contaminants d’este tipus de processos està demostrat i al final, cremar els residus, inclús amb les més avançades tècniques d’incineració, produïx fum i cendres que són més contaminants que en el seu origen per la seua alta concentració i per la seua composició i que són alliberats a l’atmosfera, acumulats en abocadors o reutilitzats de manera perillosa”.

Compromís denuncia que el govern del PP ha seguit una estratègia de desistiment de funcions, no construint les plantes de gestió necessàries per a què es col·lapsen i així plantejar com a única eixida viable la incineració del fem.

“És lamentable que el govern del PP, en compte d’apostar per una política de reduir, reciclar i reutilitzar, presente com a única solució a la gestió dels residus la perillosa incineració, primant el negoci d’uns quants sobre la salut i benestar de les persones”, ha conclòs Ponce.