Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha presentat hui les propostes de la seua coalició en matèria de comerç. Segons Morera “el xicotet comerç és el verdader motor des d’on es pot generar ocupació i riquesa, molt per damunt del que aporten les grans superfícies”.

El comerç és un dels sectors més representatius de l’economia valenciana; el 30,5% de les empreses del País Valencià pertanyen a este sector, el qual està format fonamentalment per empreses dedicades al comerç al detall.

Segons assenyala el candidat de Compromís, “la gestió dels governs del PP ha portat a què el xicotet comerç de la nostra comunitat haja perdut un 46,4 per cent de la seua quota de mercat en benefici de les grans superfícies des de 1997”.

“Nosaltres apostem pel dinamisme comercial dels barris, constituït entorn de servicis pròxims als ciutadans, que formen un teixit productiu d’autònoms i xicotets empresaris o negocis familiars bàsic per a l’economia valenciana”.

En este sentit des de la Coalició Compromís es planteja la necessitat de realitzar una política de protecció del xicotet comerç per mitjà de la racionalització d’horaris, la reducció d’obertura de festius i la limitació en la construcció de grans superfícies.

Així mateix Compromís té com a objectiu establir un pla per a reactivar el xicotet comerç amb mesures encaminades a millorar la seua competitivitat. Açò passa pel finançament de crèdits, al preu dels diners sense increments ni comissions, per a l’adquisició i reforma de locals comercials, ajudes per a la promoció i l’adaptació tecnològica dels negocis incloent servicis de formació al xicotet comerç.

Este finançament del xicotet comerç seria assumit directament per l’Institut Valencià de Finances (IVF), convertit en un banc públic. L’augment de la pressió fiscal sobre les grans superfícies és una altra de les formes amb què Compromís pretén finançar el pla per a la modernització i promoció del xicotet comerç urbà.

Compromís també proposa el suport a la reconversió en cooperatives del xicotet comerç per mitjà de mesures que afavorisquen la compra de les administracions a estes societats laborals o la limitació de campanyes de publicitat urbana de les grans superfícies, entre altres mesures.