Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha titllat de “patètica” l’excusa de manual del PP per a justificar el tancament de RTVV. Segons ha recordat Baldoví, “el PPCV ha tancat RTVV dient que havia de prioritzar, que necessitava els recursos per a l’educació, la sanitat i els serveis socials i amb aquesta mentida van posar el cadenat a la nostra radiotelevisió pública”.

El diputat de Compromís ha aprofitat la seua intervenció en el ple del Congrés per a posar exemples amb noms i persones que coneix i ha parlat d’un xiquet de la seua localitat, de Pau, a qui li han retallat les ajudes a la dependència a la meitat i a qui li ha de la Generalitat molts endarreriments en el pagament de les ajudes. Baldoví ha assegurat que aqueixa situació, “produeix ràbia i vergonya veure la pocavergonya del president Fabra quan declara davant una manifestació de treballadors de RTVV que li importen més els qui pateixen que els que criden”.

Els grans balafiaments del PP valencià han eixit a la llum, de nou, des de la tribuna de la cambra baixa i, en aqueix sentit, Baldoví ha recordat els 117 milions d’euros lliures d’impostos que se li han pagat al multimilionari Bernie Ecclestone per la Fórmula 1.

El parlamentari de Compromís també ha fet memòria “de les tres dècades en les quals el PPCV “s’ha embolicat en la bandera de la valenciania, eren els màxims defensors del valencià i han tirat el forrellat a un dels nostres principals símbols d’autogovern, la nostra RTVV, perquè és de tots i de totes i després d’apropiar-se-la, de grapejar-la, manipular-la i d’haver-la convertit en una titella al servei del PP, l’han tancat sense motius convincents i sense seure a negociar amb els treballadors i amb la societat valenciana”.

Baldoví ha insistit que tampoc no s’han tingut en compte els números fets pels treballadors i que demostren la viabilitat de l’empresa. El diputat de Compromís ha aprofitat la seua intervenció per a acusar als parlamentaris del PP valencià de ser els “soterradors de l’autonomia valenciana i són una plaga per als interessos valencians. Vostès han tancat un cadenat, però des de Compromís ens comprometem a reobrir el cadenat amb la clau de la llibertat i el respecte a l’autogovern de tots els valencians”.

Per a Baldoví, “RTVV tornarà perquè ha estat un dels instruments que més han contribuït a vertebrar-nos com a poble i amb el seu tancament, el PP ha silenciat les Falles, les Fogueres, els Moros i Cristians, les Gaiates, la Pilota Valenciana i emmordassen la nostra llengua, ens roben i ens despullen el valencià i dic que ens ho fan a nosaltres, perquè RTVV és nostra, és de tots els valencians i valencianes”.