Bota al contingut principal

El diputat de Compromís tem que, “veient el lloc on ho ha anunciat la consellera, vulguen explicar als alumnes que els ibers ja parlaven valencià”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat “lògicament alarmat per l’anunci de la consellera que el govern del PP prepara una assignatura nova a les escoles del nostre país, que es diria “Cultura del Poble Valencià”. Preocupat pel lloc on ho va anunciar, la seu de l’entitat secessionista i anticientífica Lo Rat Penat, i alarmat també per vindre de la persona que ve i la manera com ho ha fet, sense consultar els experts ni els ensenyants, com si d’una “ocurrència genial es tractara”.

Pañella ha recordat que “per si la consellera no ho recorda, l’actual currículum escolar ja disposa d’una assignatura, Coneixement del Medi, en la qual el professorat dóna a conèixer les característiques, físiques, humanes i històriques, del seu entorn més immediat, és a dir, la seua població, la seua comarca i el seu país. I és dins d’aquesta assignatura on s’inculquen els valors de coneixença de la terra i estima dels seus aspectes positius, sense xovinismes però amb legítim orgull de valencianitat”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “el context de l’anunci de la consellera ens fa témer el pitjor. Pel que es veu, voldria una assignatura on s’intentara imposar a l’alumnat tots uns valors anticientífics i més que discutibles des de tots els punts de vista, els mateixos que el PP està mirant de fer aprovar a les Corts utilitzant el corró de la seua majoria absoluta. Si el que pretén la consellera és que s’ensenyen als centres escolars aberracions com que els ibers ja parlaven valencià, com els hem escoltat afirmar sense enrogir de vergonya en seu parlamentària, o qüestionar la unitat de la llengua, des de Compromís ja anunciem la nostra més total oposició, fem públic que qualsevol proposta d’aquestes característiques tindrà sempre el nostre rebuig més complet, i apel·lem als ensenyants i a les seues organitzacions per a que facen també públic el seu rebuig i la seua negativa a seguir-li el joc al PP en la seua carrera desenfrenada cap a l’abisme de l’anticiència”.