Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, registrà el passat 25 de setembre una pregunta parlamentària dirigida al Consell en què inquiria per l’augment d’assessors del President Fabra.

En concret la diputada de Compromís feia referència en la seua iniciativa a què “les retallades dels serveis públics, les retallades de retribucions dels empleats públics, les retallades de beques, ajudes, subvencions, etc… han estat una constant en els últims anys de govern del PP. Tanmateix, Presidència de la Generalitat no predica amb l’exemple, augmentant en un 40% el nombre d’assessors adscrits al President Fabra en comparació al seu predecessor”.

En eixe sentit, des de Compromís es preguntava pels motius d’este augment d’assessors i es demanava la valoració d’esta manca d’austeritat. En la seua resposta per escrit, rebuda hui en les Corts, el Vicepresident del Consell i conseller de Presidència, José Císcar, no explica els motius d’este augment d’assessors i es limita a assegurar que “el compromís del Consell amb l’austeritat és inqüestionable” i, en eixe sentit, cita la reducció del nombre de conselleries i alts càrrecs, la reestructuració del sector públic i els projectes de llei per redimensionar institucions.

Per a Oltra, “la resposta de Presidència és una burla a tots els empleats públics que han sigut tirats al carrer des que Alberto Fabra governa. Ens ve a dir que, com s’està reestructurant el sector públic -o siga, està tirant gent al carrer-, es poden permetre augmentar els assessors que treballen per al President i que es paguen amb diners públics”.

“És vergonyós que des del govern del PP justifiquen l’augment d’assessors de Fabra en què s’està estalviant per un altre costat. Seria molt més valuós disposar d’un metge, d’un professor o d’un treballador de RTVV, que d’un assessor de Fabra, perquè és evident que per molt que l’assessoren, el seu nivell de competència és el que és”, ha conclòs Oltra.