Bota al contingut principal

Compromís presenta una demanda davant el TSJCV per la negativa del govern del PP a facilitar les factures del viatge d’Alberto Fabra a Roland Garros.

El grup parlamentari Compromís ha presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) una demanda per la vulneració dels drets fonamentals dels diputats que suposa la negativa del Consell a facilitar les factures del viatge que el President de la Generalitat, Alberto Fabra, realitzà a París el passat mes de juny per a presenciar la final del torneig de tennis Roland Garros.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem hagut de recórrer de nou a la justícia davant l’opacitat del govern d’Alberto Fabra. Demanàrem al Consell saber el cost i poder revisar les factures del viatge del President a Roland Garros i des del govern del PP se’ns contestà amb prepotència que el cost d’eixe viatge va ser l’habitual per a eixe tipus de desplaçament, com si els valencians no tinguérem dret a conéixer quant costà eixe viatge del President que hem sufragat entre tots”.

“Esta opacitat contrasta amb eixe ànsia de transparència que sembla que li ha entrat al President Fabra en qüestions molt concretes, donant-nos alguns contractes que veníem reclamant des de feia molt de temps. En realitat és tot una mentida, perquè hem pogut constatar com en este moment només se’ns deixa accedir a la documentació de l’etapa del govern de Francisco Camps o anteriors. Quan demanem informació sobre la gestió d’Alberto Fabra se’ns nega sistemàticament i hem d’acabar acudint als tribunals”.

Per a Oltra, “el que està fent Alberto Fabra és d’un cinisme i d’una hipocresia que s’ha de denunciar. Ell no està a favor de la transparència perquè en este moment és probablement el President que més informació està amagant, ja que no dona ni una sola documentació que tinga a vore amb la seua gestió”.

En la seua demanda al TSJCV, Compromís considera que la negativa del Consell a l’accés dels diputats a la informació que sol·liciten vulnera drets fonamentals establerts en l’article 23 de la Constitució, com són el dret a participar en assumptes públics i el dret a accedir amb igualtat a les funcions i càrrecs públics.