El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha tingut accés al plec de condicions preparat pel PP per privatitzar el servei i exigix “la convocatòria urgent del Consell d’Administració de l’Hospital Provincial”.
Nomdedéu anuncia “l’oposició total i en tots els fronts a la privatització d’un servei sanitari essencial i modèlic” i apel·la a la mobilització perquè “Castelló no seguisca el camí privatitzador de la sanitat madrilenya”.
Nomdedéu diu que el PP vol privatitzar el servei per només 40 milions d’euros i advertix que la privatització posa en risc, a més, el futur del personal laboral.
El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha aprofitat el ple de la Diputación de Castelló celebrat hui per a traure a la llum el projecte per a privatitzar els serveis de radiologia i medicina nuclear de l’Hospital Provincial, és a dir, servicis essencials per a la detecció i el tractament del càncer.
Nomdedéu, que ha tingut accés al plec inicial de condicions preparat pel PP per a privatitzar este servei, diu que “este document és la constatació d’una estratègia del PP per a privatitzar un servici essencial, bàsic per a la salut dels castellonencs”. Segons consta en el “Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servici públic de l’atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”, en la privatització s’inclouen serveis com el mami-PET, és a dir, les denominades mamografies.
Segons Nomdedéu, la privatització, a més d’una minva en la qualitat del servei, oculta interessos econòmics particulars, ja que el servei és, actualment, dels més eficients i rendibles de la sanitat pública castellonenca. De fet, el plec fixa “el preu del contracte en 3,9 milions d’euros anuals, amb la qual cosa, tenint en compte les 10 anualitats, ascendix a 39 milions d’euros”. En este sentit, Nomdedéu advertix del risc que, per a garantir els beneficis de l’empresa a qui se li adjudique la gestió, la Conselleria de Sanitat decidisca derivar a l’Hospital Provincial a pacients d’altres zones sanitàries, com Segorbe, als que se’ls atenia en un altre centre hospitalari.
A més, el plec “posa en risc el futur de molts dels treballadors, que podrien ser despatxats per a maximitzar els beneficis de l’empresa que guanye el concurs”.