Anar directament a les notícies

Compromís trau a la llum el Plec del PP per privatitzar els serveis de detecció i tractament del càncer i les mamografies de l’Hospital Provincial de Castelló

Publicat el en Sanitat i Benestar

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha tingut accés al plec de condicions preparat pel PP per privatitzar el servei i exigix “la convocatòria urgent del Consell d’Administració de l’Hospital Provincial”.

Nomdedéu anuncia “l’oposició total i en tots els fronts a la privatització d’un servei sanitari essencial i modèlic” i apel·la a la mobilització perquè “Castelló no seguisca el camí privatitzador de la sanitat madrilenya”.

Nomdedéu diu que el PP vol privatitzar el servei per només 40 milions d’euros i advertix que la privatització posa en risc, a més, el futur del personal laboral.

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha aprofitat el ple de la Diputación de Castelló celebrat hui per a traure a la llum el projecte per a privatitzar els serveis de radiologia i medicina nuclear de l’Hospital Provincial, és a dir, servicis essencials per a la detecció i el tractament del càncer.

Nomdedéu, que ha tingut accés al plec inicial de condicions preparat pel PP per a privatitzar este servei, diu que “este document és la constatació d’una estratègia del PP per a privatitzar un servici essencial, bàsic per a la salut dels castellonencs”. Segons consta en el “Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servici públic de l’atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”, en la privatització s’inclouen serveis com el mami-PET, és a dir, les denominades mamografies.

Segons Nomdedéu, la privatització, a més d’una minva en la qualitat del servei, oculta interessos econòmics particulars, ja que el servei és, actualment, dels més eficients i rendibles de la sanitat pública castellonenca. De fet, el plec fixa “el preu del contracte en 3,9 milions d’euros anuals, amb la qual cosa, tenint en compte les 10 anualitats, ascendix a 39 milions d’euros”. En este sentit, Nomdedéu advertix del risc que, per a garantir els beneficis de l’empresa a qui se li adjudique la gestió, la Conselleria de Sanitat decidisca derivar a l’Hospital Provincial a pacients d’altres zones sanitàries, com Segorbe, als que se’ls atenia en un altre centre hospitalari.

A més, el plec “posa en risc el futur de molts dels treballadors, que podrien ser despatxats per a maximitzar els beneficis de l’empresa que guanye el concurs”.

 • victima

  A per ells.

 • Victima

  No es una privatització, es un regal.
  Segons sembla resulta que els serveis que volen privatitzar son uns del tres més ben valorats en termes de cost-eficacia de la xarxa publica valenciana, pel qual l'argument econòmic no val.
  Els regalem eines de diagnòstic pagades de la butjaca dels contribuents per a fer negocis una empresa privada, entre ells un TAC d'ultima generació que només hi ha tres a la resta de l'estat.
  Les malifetes econòmiques de la direcció del centre pensen maquillarles amb esta venda: acabament d'obres (entre elles un edifici per a una escola d'infermeria amb gestio també privada, que la paguen ells…), sobresous en forma de nomenaments absurdes (caps de relacions externes, 34 caps de negociat administratius…) casualment familiars o militants d'un mateix partit polític.
  Obrim la porta també per a dur a terme pacients privats al centre sanitari públic, amb una almoina del 2% de la facturació per als conters del consorci.
  Malbaratem anys d'experiencia de treballadors del serveis (alguns més de vint anys) que seran reubicats, absorbits o despatxats per a contractar nou personal amb menors sous i menys drets laborals.
  Sens dubte els usuaris ho notaràn, per més que s'esforcen a negar-ho. Els critèris sanitaris pasaran a un segon termini en la seua atenció i serà l'especulació econòmica el que primarà.
  Entre tots aturem-los, no tenen dret, i les urnes els ho diran ben clar en 2015.

 • Un par de Coixos

  Este hospital és punter en el diagnòstic i tractament del càncer, però encara no ha trobat el remei contra el càncer de la seua Direcció. Porten massa temps fent el que volen, unflant la plantilla amb els seus amics de partit i malgastant els diners públics.

 • Enfermo Terminal

  Señores directores, parece mentira que trafiquen con la salud de los enfermos oncológicos para enriquecerse con el dinero de todos los castellonenses. El Hospital Provincial forma parte de la historia de Castellón y está dotado de la última tecnología para el Diagnóstico y Tratamiento del Cáncer. Y ustedes venden nuestra salud, el futuro e historia de los castellonenses…¿con qué fin?. Venden la vida de millones de personas, trafican con nuestra salud para obtener dinero. ¿Por qué mandan ustedes en el hospital? ¿Quien les ha dado ese poder? Los castellonenses, la Provincia, nosotros…..y pretenden vendernos, A TODOS. No sé si llegaré a 2015, pero si puedo acudir a las urnas no cuenten conmigo.

 • Economista

  Lo que le hace falta al Hospital Provincial es un buen director económico y menos jefes administrativos en su plantilla (34). SANITARIOS, PERSONAL CUALIFICADO y un BUEN MANEJO DE RECURSOS es los que necesita Castellón para su Hospital Provincial. Un buen gerente no se aprovecha de las concesiones ni de los contratos con farmacia, radiología, oncología, lavandería, limpieza, cocina, etc. Un buen gerente no cobra a través de la Fundación un sobresueldo. Un buen gerente no amenaza a sus trabajadores para que no hablen. Un buen gerente no contrata a sus amigos no cualificados para que cobren y no trabajen. Un buen gerente no se abandona a sus placeres con el dinero público. Un buen gerente no se trae pacientes rumanos a gastos pagados para obtener el voto cautivo de los rumanos de Castellón. Un buen gerente debe saber gestionar sus recursos y no endeudarse. Un buen gerente no vende sus empresas, las rentabiliza. un buen gerente piensa en su hospital y no en su cartera ni de la de sus amigos. Un buen gerente no es lo que hay en el Hospital Provincial. UN BUEN GERENTE ES LO QUE NECESITA EL HOSPITAL PROVINCIAL DE CASTELLÓN.

 • DIMISSIÓ

  QUE DIMITISCA EL GERENT!!!!!!

 • Treballador

  Hui la direcció del CH Provincial ens ha intentat convencer als treballador i als sindicats les bondats de que entre una empresa privada a gestionar el patrimoni public, i a guanyar diners amb la salut i la malatia dels cituadans de castelló.
  Ells no tenen vergonya ni la coneixen, no saben gestionar l'interés públic, i per la seua negligent actuació estem on estem, i ara pretenen fernos xantatge per a que no ho diem en veu alta.
  Els nostres llocs de treball, els nostres sous estan asegurats, per això el que demanem no es per a nosaltres, es per als usuaris que no tenen cap culpa de que uns ineptes dirigisquen el centre. De seguir endavant el proces entrarem en una dinàmica viciada, no es una ONG qui gestionara els serveis de diagnóstic per la imatge, es una empresa (que a més sabem tots quina es, E _ _ _ A), que no tindràn cap mirament en traure el màxim profit econòmic dels pacients, quedant en un segon plànol el sentit clinic.
  Els treballadors estem disposats a fer un sobreesforç per millorar la nostra eficacia, pero els politics sembla que ja tenen les decisions preses, no els interesa, sols pensen en el seu benefici i en el benefici dels seus amics.
  No dimitiran, per desgràcia, pero li farien un favor al poble de Castelló.

 • El de la Capa

  Als dos coixos que els jubilen que ja han fet prou malifetes.

 • Hola! Moltes gràcies per tots els vostres comentaris i la informació. Sapigueu que podeu enviar tota la informació que cregueu necessària i oportuna a compromis@dipcas.es i que tenen el compromís del diputat, Enric Nomdedéu, de gestionar-la amb la total discreció que es mereixerà, amb tota la responsabilitat necessària i també amb la contundència que mereix el PP. Salutacions i quedem a la vostra disposició!

 • enricnomdedeu

  He pres nota de tota la informaicó que m'he donat, i altra que ens està arribant per altres mitjans. Estem organitzant l'estratègia. Seguirem informant. Gràcies
  Enric Nomdedéu