Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha organitzat este matí al Parc de l’Oest de València la festa per l’educació infantil en què s’han celebrat les més de 63.000 signatures arreplegades per tot el País en favor de la instauració d’una xarxa pública i gratuïta d’escoletes de 0 a 3 anys.

Centenars de xiquets i xiquetes han gaudit de les nombroses atraccions i activitats muntades per la coalició. Al mateix temps ha tingut lloc allí mateix un acte polític que ha contat amb les intervencions dels candidats Enric Morera, Mónica Oltra, Joan Ribó i Juan Ponce.

El candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, ha recordat que “el primer que feu la senyora Barberà quan entrà en el govern de València fou carregar-se la infraestructura d’escoles infantils públiques que hi havia. Nosaltres ens comprometem a posar en marxa una xarxa d’escoles públiques de 0 a 3 anys per a esta ciutat i per a tot el País Valencià, perquè és un dret i perquè és una necessitat bàsica de la nostra societat”.

Per la seua part la candidata Mónica Oltra ha destacat “la importància d’implantar l’educació infantil de 0 a 3 anys per a reduir un problema en el que som líders, el fracàs escolar. Encapçalem el rànquings de fracàs escolar per la manca d’inversions en educació del govern del PP, ha quedat sobradament provat que l’educació dels nostres xiquets i xiquetes no és una prioritat per a ells”.

El candidat a presidir la Generalitat per Compromís, Enric Morera, ha assegurat què “un govern en què estiga present la nostra coalició traslladarà la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 de València al circuït de Xest, i amb els 50 milions d’euros que ens estalviarem no havent de muntar cada any el circuït urbà finançarem la xarxa d’escoles públiques de 0 a 3 anys”.