Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Enric Morera, ha destacat hui la necessitat d’elaborar un nou Pla Estratègic de Turisme en què es traslladen les polítiques públiques i es concerten amb els agents del sector els elements que permeten una major sostenibilitat del model turístic valencià.

       

Segons Morera “les dades i estadístiques que ofereix l’Agència Valenciana de Turisme solen estar unflades per a oferir una imatge distorsionada de com es troba el nostre sector turístic, però el ben cert es que les bases sobre les que es sosté el nostre turisme son molt dèbils veient-se greument afectates per l’actual crisi econòmica”.

 

Per a superar esta situació Compromís planteja impulsar transformacions en el sector turístic que afavorisquen la descentralització territorial i estacional, estos canvis estarien encaminats a produir millores en els serveis i incrementar la qualitat de l’ocupació en este sector.

 

Segons ha afegit Morera “el nostre objectiu es aconseguir un model turístic responsable i generador de riquesa i ocupació en tot el territori per a abastir açò des de Compromís proposem com a primera mesura una urgent reorganització de l’administració turística. En estos moments l’Agència Valenciana de Turisme entra en competència amb les atribucions de la Conselleria de Turisme, nosaltres proposem una unificació d’ambdues per aconseguir una administració turística més potent i eficaç”.

 

Així mateix Compromís proposa promocionar formes de consum turístic respectuoses amb el medi ambient establint al mateix temps una fiscalitat específica que grave de forma proporcionada els impactes ambientals que es produeixen en cada lloc.

 

En l’àmbit de la sostenibilitat econòmica es treballarà per una millor integració de l’oferta turística en totes les escales, incloent les infraestructures que el fan possible, com els aeroports i l’oferta de transport públic, per a facilitar el repartiment dels impactes del turisme en tot el territori.

 

Compromís també proposa, entre altres qüestions, millorar la qualitat del turisme amb formació específica per a empresaris i treballadors del sector, i donar suport mitjançant l’exempció fiscal a projectes per a la recuperació de pobles abandonats que es convertisquen en destinacions de turisme sostenible.