Bota al contingut principal

El diputat de Compromís pregunta a la consellera d’Educació si pensa incloure el món gaiater en aquests estudis i quan ho faria.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “la conselleria d’Educació va implantar el curs passat, a l’IES Jaume I de Borriana, el mòdul superior de Falles, Fogueres, Escenografia i Decoració, uns estudis que cursen en l’actualitat una trentena d’alumnes. Després de dos anys de formació, d’aquest centre eixiran la pròxima primavera els primers artistes fallers titulats”.

Pañella ha declarat que “tot això està molt bé, però una vegada més, i com ja ha passat en el tema de la petició de rebaixa de l’IVA, les gaiates de Castelló es troben a hores d’ara marginades en aquesta mena de mòduls. I pensem que és injust, ja que estem davant d’unes festes tan arrelades a la nostra tradició com puguen ser-ho les Falles o les Fogueres. Certament, es tracta en aquest cas d’una sola població, però de la importància de Castelló. Per això pensem que la conselleria té l’obligació d’impulsar també l’aparició d’artistes gaiaters, uns artistes titulats que es puguen dedicar a la construcció dels monuments magdaleners”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “davant d’aquesta marginació, li he preguntat a la consellera si té previst incloure dins d’aquests estudis els artistes gaiaters i, cas que siga així, quan i on té previst que es comence a fer realitat aquest procés formatiu. Pensem que és de justícia la seua implantació, i que des del Consell no es pot mantindre per més temps la situació de marginació i discriminació que pateixen, en aquests i en altres aspectes, les festes de Castelló”.