Bota al contingut principal

La coalició Compromís considera escandalós que la Generalitat assumisca uns 25 milions d’euros de pèrdues addicionals en concepte de la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1, tal i com assenyala l’últim informe de la Sindicatura de Comptes.

Aquestes pèrdues se sumen als 23 milions de deute de Valmor Sport SL que van assumir sense cap informe d’impacte econòmic que garantira aquesta decisió, fet que va ser denunciat per Compromís en setembre davant la Fiscalia del Tribunal de Comptes. En aquest contracte, a més, els propietaris de l’empresa privada quedaven exempts de tota responsabilitat civil i del pagament del deute contret amb l’empresa pública Circuit del Motor.

Segons ha assenyalat Ferri “Les noves dades que estem coneixent confirmen les nostres sospites de favoritisme cap uns empresaris que se situen en l’òrbita del Partit Popular. Encara ningú ens ha pogut explicar per quin motiu hem de pagar amb els nostres impostos vora 50 milions per l’organització d’un esdeveniment esportiu que, en teoria, no anava a costar ni un euro a les arques públiques”.

“El Partit Popular utilitza els diners dels valencians per a ajudar als seus amics mentre fa servir la crisi com a excusa per a tancar Ràdio Televisió Valenciana, pujar les taxes universitàries o retallar en ajudes a la dependència. Ja estem farts d’estos governants que utilitzen l’administració com la seua banca personal. Per això esperem que el Tribunal de Comptes actue i faça pagar de la seua butxaca als responsables d’assumir els 50 milions de pèrdues” ha conclòs Ferri.