Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la coalició Compromís, Enric Morera, ha assegurat que la seua formació aposta per “aplicar una política industrial basada en un nou model productiu amb l’objectiu d’aconseguir més producció de qualitat, amb contingut formatiu i tecnològic, i compromesa amb el medi ambient”.

L’administració autonòmica valenciana ha afavorit l’economia especulativa i ha romàs aliena als problemes dels nostres sectors productius més tradicionals, Durant el període 2007-2010, la reducció en el nombre d’ocupacions del sector del moble va ser d’un 12%, per un 11% en el tèxtil i un 14% en el del calcer i segueixen caient. La caiguda en les exportacions va ser d’un 14% en el tèxtil i d’un 24% en el calçat, mentre que les importacions es van disparar un 12% en el tèxtil, un 48% en el moble i un 103% en el calcer.

“Per a combatre esta situació –ha afegit Morera- des de Compromís ens comprometem a impulsar un Pacte per la indústria per afavorir la transformació del nostre teixit industrial i guanyar en productivitat mitjançant una estratègia que potencie la qualitat, la innovació i la sostenibilitat”.

Segons el candidat de Compromís “per aconseguir estos objectius és imprescindible incrementar i millorar la inversió pública en innovació i tecnologia. Desplegarem plans de suport a la innovació i l’emprenedoria social i ambiental, a través de finançaments prioritaris, microcrèdits, suport en consultoria, etc”.

Un altra proposta important de Compromís en matèria de política industrial passa per desenvolupar projectes territorialitzats de modernització dels sectors industrials tradicionals per aconseguir més valor afegit i innovació de estes empreses. Potenciant la internacionalització a totes les escales (des de la creació de filials a la resta de l’Estat fins a l’exploració de nous mercats emergents) garantint el manteniment de infraestructura productiva al País Valencià.

Altres propostes de Compromís per afavorir la transformació del nostre teixit productiu són: Potenciar els observatoris de la indústria, impulsar els clústers i les fusions de empreses per assolir dimensions adequades a escala internacional, fomentar que grups inversors valencians diversifiquen les seves activitats cap a la presa de participacions en empreses valencianes productives de vocació internacional en creixement o en empreses filials de multinacionals estratègiques per al teixit productiu valencià i desenvolupar sòl industrial públic per enfortir el desenvolupament industrial.