Bota al contingut principal

Mónica Oltra: “El Consell ha de demanar també les indemnitzacions que calga a l’empresa del arquitecte Santiago Calatrava perquè els desperfectes tenen a vore amb un vici d’origen”

El grup parlamentari Compromís ha exigit hui al govern del PP assumisca la seua responsabilitat per la caiguda de part de la coberta del Palau de Les Arts que ha obligat al seu tancament. Així mateix la coalició reclama que es demanen les indemnitzacions que calga a l’empresa del arquitecte Santiago Calatrava i s’assegure que qualsevol persona que passege per les rodalies d’este edifici ho faça amb total seguretat.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha recordat que “el passat més de gener des de Compromís ja denunciàrem el deteriorament de la coberta del Palau de Les Arts, un edifici de Calatrava que va estar pressupostat en uns 100 millions d’euros i acabà costant-ne 480”.

“Era perceptible per a tot el que passara pels voltants d’este edifici que la capa exterior de trencadís estava malmesa i hi havia perill de despreniments. A la nostra denúncia sobre l’estat lamentable de la coberta del Palau el govern del PP respongué que exageràvem i alarmàvem innecessàriament a la població i fins i tot asseguraren que un informe intern descartava el perill de despreniments. Ja veiem que eixe informe no va ser realitzat correctament perquè només uns mesos després, unes ratxes de vent fortes, han obligat a tancar el Palau per despreniments”.

Per a Oltra, “la credibilitat del govern del PP sobre este assumpte està sota mínims perquè també anunciaren, el passat més de juny, en Les Corts que anaven a demanar un altre informe a la UTE de empreses constructores per a que diagnosticaren el problema de la coberta del Palau i quina hauria de ser la solució tècnica. Un informe del que mai més se hem sabut”.

“Per tant, el deteriorament del Palau de Les Arts i el perill de despreniment no li ve de nou al govern del PP, en tots estos mesos no ha realitzat res per evitar el que acaba de succeir, el tancament de l’edifici per que es cau la coberta. El Consell ha de ser responsable per una volta de la seua nefasta acció de govern i que l’empresa de Calatrava es faça càrrec de les despeses que ocasionarà haver d’arreglar la coberta del Palau, què òbviament per l’edat dels edificis no hauria de tindre estos desperfectes, que tenen a vore amb un vici d’origen, en una mala construcció, com denunciàrem fa mesos. Molts arquitectes als que vàrem consultar ens van confirmar que les diferents dilatacions dels diferents materials anaven a fer que la coberta de trencadís acabara caient”.

Des de Compromís es reclama que experts independents, que no tinguen el conflicte d’interessos evident de la UTE que va construir el Palau, avaluen amb objectivitat la situació real de la coberta i que se prenguen les mesures tècniques per a què no hi haja perill de despreniments.

“El deteriorament dels edificis de la Ciutat de les Arts i Les Ciències és tal volta la evidència més palpable de la nefasta gestió del PP en esta comunitat. Després d’uns sobrecostos globals de 1000 milions, els edificis es cauen a trossos”, ha conclòs Oltra.