Bota al contingut principal

Ponce: “Excuses, falta de criteri i un desinterés màxim caracteritzen la gestió del Govern Valencià en matèria mediambiental”.

El diputat de Compromís Juan Ponce ha rebut resposta a la petició realitzada dels motius pels quals no s’ha desenvolupat la Xarxa Natura 2000 a més de la previsió que té el Govern per consolidar-la.

El diputat de Compromís ha valorat una resposta que, “excusant-se en la tardança de l’avaluació ambiental estratègica, que és el requeriment necessari per declarar les zones d’especial conservació (ZEC), no han preparat cap pla de gestió. Però els recordem que les directrius de conservació de la Xarxa Natura 2000 ja estaven en mans del Consell a la fi de 2011, per això no entenem què s’ha fet durant l’any 2012 i l’actual, això és una mostra més del desinterés del Govern Valencià pel medi ambient”.

“La falta de criteri i les excuses ens fan pensar que Consellería no ha mogut un dit per actualitzar dades sobre conservació d’hàbitats i espècies i, com a conseqüència, tenim un retard de més d’any i mig (i el que ens queda) en el desenvolupament d’aquesta normativa europea”, ha reflexionat el diputat de Compromís.

Ponce ha afegit que “no donen terminis concrets ni per a la declaració de les ZEC ni per a la consolidació de la Xarxa, més enllà de dir que durant l’any 2014 preveuen finalitzar la tramitació de les zones d’especial conservació; tampoc no inclouen cap criteri econòmic més que la dada de la dotació, de la qual disposa la Direcció de Medi Natural”.

“Els criteris de protecció, conservació i vulnerabilitat de les espècies i hàbitats haurien de ser la pedra angular en la qual haurien d’estar treballant des de Consellería, però sembla que l’aprofitament de treballs anteriors, la no actualització dels plans d’ordenació, convalidant-los com a normes de gestió i la incapacitat del Consell en temes mediambientals, fan que el desenvolupament i posterior consolidació de la Xarxa Natura 2000 semble una utopia irrealitzable pel Govern”, ha remarcat el diputat de Compromís.