Anar directament a les notícies

Oltra demana una comissió d’investigació a les Corts per la comptabilitat del Consorci Hospitalari de Castelló

Publicat el en Sanitat i Benestar

La diputada autonòmica de Compromís i responsable de l’àrea de Sanitat del grup parlamentari, Mònica Oltra, ha demanat que s’aporte còpia de la relació de factures del Consorci Hospitalari de Castelló per import de 3.750 milers d’euros, que segons l’informe de l’auditoria de l’any 2012 de la Generalitat, apareixen en un document extra-comptable sense que hi haja evidència ni dels seus registres ni de la seua comptabilitat financera ni pressupostària.

Igualment, la diputada ha sol·licitat a les Corts la creació d’una comissió especial d’investigació sobre la comptabilitat de l’ens.

Des de Compromís es ve denunciant l’obscurantisme en la gestió del Consorci Hospitalari de Castelló, on a pesar de ser un centre que forma part de la xarxa pública sanitària valenciana, en formar-ne part la Diputació Provincial, amb un estatus privilegiat, s’ha permès un tipus de gestió clientelar que ha viscut en l’època de Carlos Fabra el seu màxim desgavell, amb convenis amb entitats privades com ara universitats religioses en detriment de les públiques, contractacions de personal administratiu sempre baix l’ombra de la sospita, i despeses incontrolades com les ara denunciades, a més d’iniciar-se ara el camí de la privatització del grans serveis com els d’Oncologia, per contractes astronòmics.

Oltra ha destacat que aquest model de descontrol en la despesa i intents de privatitzar absolutament tot és el símptoma del darrer intent de saqueig a les arques públiques davant el que veuen com inexorable govern de canvi; privatitzar absolutament tot amb contractes amb penalitzacions impossibles de desmuntar, inventar oposicions a la mida per trufar els llocs més destacats amb gent de confiança que fins ara estava només a dit i multiplicació del nomenament dels alts càrrecs nomenats a dit; el PP dóna per perdudes les eleccions i està desviant serveis i sembrant de mines l’organització sanitària per fer impossible un servei de salut públic que funcione, i la despesa sense justificació és un episodi més.

  • Agreujat

    Gràcies per lluitar per nosaltres. Només amb accions com aquesta tindrem alguna possibilitat de salvar el nostre hospital i la Sanitat Pública Valenciana.
    Després d'anys de fer tot allò que han volgut amb els nostres diners, sense donar comptes a ningú, ara volen liquidar-ho tot per a seguir munyint-nos fins la última gota de sang.

  • Pocarropa

    Los trabajadores del Hospital Provincial todavía no hemos cobrado a fecha 2/1/14.
    Señor LLorens, ¿qué hace con el dinero que le da la Generalitat? ¿Cómo puede ser que 3.5 millones de euros hayan desaparecido por arte de magia y no haya facturas ni forma de justificarlo? Que se denuncien los hechos en los juzgados, que los ladrones dejen sus cargos públicos y que los malos gerentes sean destituidos o tengan el honor de dimitir. En este país los cargos del PP no pagan nada, la justicia está de su parte, tienen barra libre. Un chaval roba una minicadena y se le cae el pelo, los cargos públicos roban miles de euros y la justicia les da las gracias. Vergüenza señor LLorens, vergüenza señores del PP.