Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha oferit una roda de premsa a Alcoi, on també ha parlat de les dades de desocupació de desembre de 2013. Segons Morera, “les xifres no enganyen i diuen que ha baixat l’atur a l’estat i al País Valencià. A priori és una bona dada, ací hem estat la tercera autonomia on més ha baixat, però hem de llegir la lletra xicoteta, i eixa lletra diu que la situació és molt preocupant i que el govern d’Alberto Fabra no està fent absolutament res”.

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha recordat que 2013 ha finalitzat al País Valencià amb 547.360 desocupats, i, per tant, “no baixem en 2013 de la barrera psicològica del mig milió de valencianes i valencianes que volen treballar i que no poden”.

“Som la tercera autonomia on més ha baixat l’atur en desembre, però hem de tindre en compte les dades demogràfiques que que hem perdut més de 15.000 habitants. Molts immigrants han tornat als seus països d’orígen i molts joves valencians han marxat de la nostra terra per buscar feina i d’eixes persones mai no diuen res els nostres governants”, segons Morera.

Respecte a les dades de contractació de desembre, Morera ha declatat que, malgrat haver més contractes, “estos són més precaris. L’augment de la contractació a desembre és un fet estacional i es deu a la campanya de Nadal. També, les dades demostren que els contractes fets a desembre de 2013 són més precaris que fa un any i en eixe aspecte té molta culpa la dolenta contrarreforma laboral del PP”.

El portaveu de Compromís ha mostrat la seua preocupació perquè, encara que ha baixat la desocupació en desembre i en 2013 en termes generals, “també han caigut les afiliacions a la Seguretat Social i això també és molt preocupant, com també cal tindre en compte que ja més del 61% dels inscrits a l’INEM no cobren cap prestació per desocupació”.