Bota al contingut principal

El candidat de Compromís a la Generalitat Valenciana, Enric Morera, defensa la necessitat de posar en marxa una democràcia participativa i afegeix que “molta gent s’està manifestant perquè està indignada, perquè no se li diu la veritat”. Davant aquesta situació, demana el vot útil per a Compromís, “l’únic partit que presenta un projecte de valors per a eixir de la crisi”.

Morera realitzà ahir aquestes declaracions durant l’acte central de campanya a Alcoi, on va estar acompanyat de la cap de llista autonòmica per Alacant, Mireia Mollà; el candidat de Bloc-Compromís a l’alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, i el secretari del Bloc de l’Alcoià, Pep Jordà.

El candidat de Compromís a presidir el Consell –que es va mostrar convençut que Carbonell serà el pròxim alcalde d’Alcoi- va reivindicar que “els governs han de solucionar els problemes de la gent i no generar problemes” i per això va assegurar que “aquells que ens han portat a aquesta crisi econòmica i democràtica no seran qui ens donen la solució per eixir d’ella”.

Per a Enric Morera, “Compromís és el vot útil perquè presenta un projecte de valors davant la crisi que aposta pel canvi de l’economia recreativa i especulativa a un model productiu, sostenible, verd i social i es basa, a més, en altres dos pilars fonamentals: l’assoliment d’una democràcia realment participativa i la defensa de les nostres senyes d’identitat”.

Alhora, la cap de la llista a Les Corts per Alacant, Mireia Mollà, va afirmar que Compromís és el vot útil, perquè “és l’única formació que pot rendir comptes als ciutadans, ja que mai va dubtar de que l’ètica i l’honestedat eren el primer que s’havia d’exigir als representants públics i perquè és la que vertaderament ha estat treballant dia rere dia, presentant centenars de propostes durant els últims quatre anys”.

Mollà ha destacat que “som un poble que mai hauria d’haver baixat el cap i alguns han tractat de fer-ho, però ara s’alça un moviment per no donar cobertura a aquells que ens han fet liderar índexs d’atur, que han lligat el seu destí al de la corrupció o que han hipotecat les seues idees i ens han demanat esforços per eixir de la crisi, però mentrestant ens ofeguen”.

La candidata autonòmica ha assenyalat que “hi ha una alternativa possible que passa per Compromís” i ha afegit que és necessari un canvi al govern valencià que “recupere el protagonisme del ciutadà, resolga els problemes de la gent i puga fer que es parle de la democràcia en majúscules”.

Alhora, Rafa Carbonell ha assegurat que “estem més a prop que mai d’aconseguir trencar amb la majoria absoluta del PP i de que Bloc-Compromís governe a Alcoi, una ciutat que ha de situar-se com la capital de l’interior, per a reequilibrar les inversions respecte a les que reben les comarques de la costa i dinamitzar la seua economia”.

Carbonell –que considera que “el 22 de maig Alcoi es juga més que qui serà l’alcalde, es juga el pas de la resignació a l’esperança”- ha explicat que el treball del Bloc-Compromís des del govern alcoià es centrarà en la feina i la recuperació econòmica, les persones i les prestacions socials, i la imatge de la ciutat.