Bota al contingut principal

La coalició Compromís preguntarà en el Congrés dels Diputats per l’existència d’una xarxa de locals il·legals, denunciada per l’Associació Provincial de Perruqueries d’Alacant, que tenien als seus empleats en condicions d’explotació laboral i que ha estat objecte de recents operacions policials.

El portaveu de Compromís a Alacant, Tomàs Mestre, ha anunciat aquesta iniciativa, que serà traslladada a través del diputat Joan Baldoví, amb la finalitat de conèixer si, com tal com afirma la patronal alacantina de perruqueries, aquesta pràctica ha estat eradicada.

Un empresari d’origen paquistanés i la seua parella, de la mateixa nacionalitat, van ser detinguts el passat mes de desembre per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, en emprar irregularment vint persones en les sis perruqueries que regentaven.

“Volem conèixer si des de l’administració pública s’està treballant per acabar amb aquestes màfies d’explotació que s’aprofiten de la situació de vulnerabilitat de moltes persones que arriben ací amb la pretensió de guanyar-se el futur dignament”, ha manifestat Mestre.

A més, aquest “intrusisme laboral sense control crea una competència deslleial que pot provocar el tancament de molts negocis i la desaparició de llocs de treball”.