Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat que “cal explicar-li al senyor Cotino que el dia dels Sants Innocents és el 28 de desembre i no el 7 de gener, ja que la seua explicació que renuncia a cobrar l’exclusivitat de les Corts perquè va a plantar caquis sona a burla”.

Segons ha assenyalat Oltra, “el president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, porta anys dedicant-se a les seues empreses i porta anys traient benefici de les arques públiques per a les seues empreses, aconseguint adjudicacions i prebendes, per tant el que està fent ara, renunciant a la exclusivitat, és adequar la seua situació al parlament valencià a la seua situació real. Porta molt de temps compatibilitzant els seus negocis i els negocis de la seua família amb l’exercici del càrrec públic”.

Per a la diputada de Compromís “tots estos anys Cotino ha estat cobrant de manera indeguda un complement d’exclusivitat que no havia de percebre perquè ha estat compatibilitzant la gestió empresarial amb els càrrecs públics que ha exercit”.

De la mateixa manera Oltra considera que la resta de diputats del Partit Popular que han cobrat sobresous del seu partit, de procedència dubtosa o no, no havien d’haver percebut el complement d’exclusivitat.

En este sentit, el grup parlamentari Compromís reclama a tots aquells diputats que han cobrat indegudament el complement d’exclusivitat que el tornen, ja que es paga perquè el càrrec públic no es dedique a una altra activitat. En el cas de Compromís, els diputats Mónica Oltra i Fran Ferri van renunciar al complement d’exclusivitat per poder compaginar la seua activitat parlamentària amb la seua tasca professional.

Compromís ha sol·licitat un informe jurídic als lletrats de les Corts perquè es manifesten sobre la legalitat de percebre el complement d’exclusivitat per part dels diputats i percebre diferent ingrés del de la institució en forma de sobresous o de qualsevol altra manera, ja siga provinent del partit en què militen o de la subvenció que percep el grup parlamentari al qual es troben adscrits.