Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat que presentarà en la cambra baixa una sèrie de preguntes parlamentàries per a conèixer els motius pels quals, el govern ha camuflat en la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos Generals de 2014 la retirada de la targeta sanitària a tots els ciutadans que residisquen més de 90 dies en l’estranger.

Segons Baldoví, “el govern de Rajoy ja no sap què fer i què inventar per a perjudicar als ciutadans i ciutadanes, per a retallar, per a marginar, per a desmantellar l’estat del benestar. És totalment inadmissible la modificació de la Llei general de la Seguretat Social que ha fet el PP amb la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de 2014 i, per eixe motiu, volem que el govern ens done respostes sobre eixa mesura per a retirar la prestació sanitària i per a afavorir a les empreses privades del sector”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “la mesura del govern sembla feta per a fomentar la sanitat privada, no té en compte a les milers de persones que se n’han anat a altres països estrangers a la recerca del treball que no troben en l’estat espanyol i damunt, si es van més de tres mesos, es queden sense cobertura sanitària pública. Creiem que és un gran error i, a més de les respostes que demanem, no estaria de més que el govern central rectificara i es preocupara per perseguir a defraudadors i altres elements que causen més dany en les arques públiques que les persones honrades que cerquen treball”.