Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mónica Oltra, ha assenyalat hui que “l’actuació davant el problema amb la coberta del Palau dels Arts que està realitzant l’executiu valencià ens demostra una vegada més que estem davant un govern obtús, que no escolta ningú, no fa cas del que diuen els experts”.

Segons Oltra, “quan fa un any des de Compromís denunciàrem que el trencadís del Palau de les Arts s’havia bombat i hi havia perill de despreniment ens van tractar de llunàtics i ara quan el despreniment ja s’ha produït, i encara sort que gràcies a la nostra denúncia es va barrar el recinte i no ha ocorregut una desgràcia major, es plantegen estudiar anar judicialment contra Calatrava i la seua empresa”.

“Ara ja no cal estudiar res, ara cal actuar –ha afegit la parlamentària de Compromís-. Nosaltres fa tres anys ja plantejàrem en les Corts, cosa a què el PP es va oposar, que calia depurar les responsabilitats de Calatrava i la seua empresa pels desperfectes en els edificis de la Ciutat de les Arts i les Ciències, en concret les goteres de l’Àgora, la inundació que s’havia produït en el palau de l’òpera, les escales d’evacuació d’emergència que no s’havien projectat en el Museu Príncep Felip, tot açò errors que havien comportat uns sobrecostos que considerem que els valencians no hem de pagar”.

“El que es planteja ara és que els 3 milions d’euros que costarà reparar la coberta no els van a pagar els valencians, llavors per què hem hagut de pagar tots els sobrecostos que han originat els errors del senyor Calatrava i de la seua empresa? El problema és que ací tant l’arquitecte com la seua empresa, com altres empreses constructores han fet l’agost a costa dels errors del senyor Calatrava i a costa que el govern del PP cada vegada que hi ha hagut un sobrecost l’ha pagat, en comptes de fer com un govern responsable i negar-se perquè es produïen per errors de l’arquitecte o de l’empresa constructora”, ha afirmat Oltra.

El grup parlamentari Compromís ha sol·licitat la compareixença en les Corts del conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Comerç, Máximo Buch, perquè done explicacions sobre la situació de la coberta del Palau de les Arts, com i per quina empresa es va dur a terme la instal·lació del trencadís i quines mesures es van a adoptar a la vista dels fets esdevinguts.