Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mónica Oltra, ha assenyalat hui que “el fet de què finalment l’arquitecte Santiago Calatrava i les empreses constructores hagen decidit assumir el cost de la reparació de la coberta del Palau de Les Arts ens fa preguntar-nos per què no va actuar abans de la mateixa manera el govern del PP”.

Segons Oltra, “en un complex com la Ciutat de les Arts i les Ciències que va estar pressupostat inicialment en uns 300 milions d’euros i que n’ha acabat costant 1300 hi ha hagut molts errors de disseny i sobrecostos injustificats. Per què quin motiu hem hagut de pagar els valencians i valencianes tots eixos diners? Per què el govern valencià no va exigir que els responsables d’eixos sobrecostos els pagaren de la seua butxaca?”.

“El problema és que ací tant l’arquitecte com les empreses constructores dels amics del PP han fet l’agost a costa dels errors i sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències amb la connivència d’un govern que cada vegada que s’ha plantejat un sobrecost l’ha pagat sense dir ni pruna, amb la qual cosa alguns han tret milionades a costa dels diners dels valencians i valencianes”, ha afirmat Oltra.

Per a Compromís, el que ha de fer seguidament el govern valencià és exigir també a Calatrava i les empreses constructores que assumisquen el cost de les pífies de l’edifici de l’Àgora, que suma nombrosos desperfectes i errors de disseny que impossibiliten que s’acabe l’obra.