Bota al contingut principal

Francisco Martínez, l’etern alcalde de Vall d’Alba i número dos de Carlos Fabra durant la seua etapa al front de la presidència de la Diputació, ha estat cessat fulminantment en el càrrec per l’actual president d’aquesta institució, Javier Moliner. La raó? La denúncia que havia fet pública Compromís, que els terrenys que volia adquirir l’ajuntament de Borriol per construir-hi la depuradora, eren propietat seua i dels seus familiars.

Compromís per Borriol feia públic que l’empresa Franvaltur SL era propietària del sòl on es volia posar la depurada de Borriol, després de la modificació de l’emplaçament.

Almenys des de maig de 2010, Francisco Martínez apareix ja com a propietari d’una tercera part d’aquesta empresa, que conforma junt als seus dos fills, Andrea i Francisco.

Si bé l’empresa la crea en febrer de 2009 la seua filla junt a una sòcia, aquesta sòcia deixa d’aparèixer ja en les inscripcions a partir de juny de 2009, i després, en totes les ampliacions de capital, apareix ja Francisco Martínez Capdevila, junt als dos fills, com a soci amb una tercera part de les participacions.

Per tant, Martinez era coneixedor de tot el patrimoni de Franvaltur i plenament conscient que amb el canvi d’emplaçament es beneficiava una propietat de la seua empresa.

Des de Compromís s’ha demanat igualment que es depuren responsabilitats també per l’actuació de l’alcalde de Borriol i també diputat provincial qui ara diu desconèixer de qui eren els terrenys, tot i la seua obcecació en aquest emplaçament, i s’espera que aquest cas no supose la paralització del projecte de la depuradora de Borriol, que puga trobar-se immediatament la ubicació adequada i se’n facen les actuacions.