Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació, en relació a l’anunciat projecte de suprimir les classes de Batxillerat de l’IES Ximén d’Urrea de l’Alcora i traslladar els seus 140 alumnes a l’IES l’Alcalatén d’aquesta localitat. Volem que la consellera ens explique quina ampliació faran en aquest centre per instal·lar els nous alumnes, quan tenen previst dur-la a terme i quants diners costaria”.

Pañella ha declarat que “la raó al·legada per la conselleria per a aquest canvi és la supressió dels barracons en què actualment han de rebre les classes aquests 140 alumnes. Per això, abans de mostrar o no el nostre acord amb aquesta mesura, necessitem saber on rebran classe en el nou centre, que haurà d’ampliar instal·lacions per a acollir-los, quan tenen previst dur a terme aquestes obres d’ampliació, i quin serà el cost que tindran. No siga que les obres no estiguen previstes, i l’alumnat traslladat de centre quede en unes condicions iguals o pitjors que les que està actualment, i que evidentment cal millorar. I, sobretot, quin cost tindran aquestes obres d’instal·lació, no siga que el cost final siga igual o superior al que comportaria la conversió dels actuals barracons del Ximén d’Urrea en obra consolidada en aquest mateix centre”.

El diputat de Compromís ha dit que “a nosaltres no ens interessen titulars com els que sembla buscar el PP a l’Alcora, quan diu que “suprimirà els barracons”. A nosaltres el que ens interessa és l’efectivitat real de la millora per a l’alumnat de Batxiller. I per això, abans de decantar-nos en un sentit o en un altre, necessitem disposar de totes les dades, per a poder sospesar els aspectes positius i negatius d’aquest projectat desplaçament. Per tant, li exigim a la consellera que, com és la seua obligació, ens facilite tota la informació necessària sobre una mesura com aquesta, tan important per al futur del mapa educatiu de la població, i que la mesura que finalment siga adoptada no siga una “ocurrència genial” d’un moment, buscant el titular fàcil, sinó que responga realment a les necessitats de l’alumnat i de la població de l’Alcora”.