Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que l’eufòria “propagandística del viatge de Rajoy als EUA no pot amagar la realitat d’una gestió penosa, de les retallades que han afectat tant a la societat i d’altres mesures noves que haurà de prendre el govern i de les quals no parlen per a no generar més malestar social”.

Per eixe motiu, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes perquè l’executiu de Rajoy desvetle les mesures que prendrà en 2014 per a les retallades que, segurament s’hauran de realitzar per a ajustar l’objectiu de dèficit marcat per la troica i que podrien aconseguir xifres d’entre 7.000 i 12.000 milions d’euros.

Segons Baldoví, “diversos mitjans de comunicació especialitzats parlen d’aqueixes quantitats i és alguna cosa que ens resulta seriosament alarmant, ja que si fins al dia de hui les retallades han afectat seriosament als serveis públics més bàsics i han perjudicat als ciutadans i ciutadanes que no tenen cap culpa d’aquesta estafa anomenada crisi, el que en ve en 2014 serà pitjor encara però el govern calla i s’amaga en viatges oficials per tot el món”.

Per eixe motiu, el diputat de Compromís preguntarà al govern si entre les “mesures-càstig” que s’adoptaran en 2014, “està la pujada de l’IVA, el que no anaven a pujar i que van pujar. També preguntarem per les reduccions de les administracions central, autonòmica i local o per les privatitzacions de serveis públics”.

Per a Baldoví, “si són veritat les bones xifres econòmiques, no és necessari que se seguisquen realitzant retallades brutals i molt menys en aquells aspectes que afecten al benestar de les persones”.