Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en les Corts una petició de convocatòria de la Diputació Permanent perquè comparega el Conseller de Sanitat per a tractar la saturació dels hospitals públics que s’està produint en les darreres setmanes.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “la saturació dels centres hospitalaris evidencia una falta de previsió de la Conselleria de Sanitat. En dates hivernals es habitual el repunt de la incidència de la grip i altres malalties respiratòries i s’han de preveure les conseqüències que esta circumstància pot tindre en la correcta assistència sanitària, per tant ha sigut d’una gran irresponsabilitat per part de Sanitat no incrementar els mitjans materials i humans per afrontar l’augment del nombre de malalts que necessiten ser atesos”.

Segons Oltra, “el conseller de Sanitat està demostrant la seua incompetència per a gestionar una situació d’emergència com pot ser un renaixement del brot de la grip A. Açò és molt perillós perquè en altres comunitats autònomes estem veient com ha repuntat la infecció per grip A i les conseqüències fins i tot de mortalitat que ha tingut, per tant és molt important activar els protocols d’emergència i tindre uns serveis adequats per a respondre a este tipus de brots”.

“No és acceptable –ha afegit la diputada de Compromís- que el conseller Llombart es dedique simplement a demanar disculpes, açò no és una qüestió d’una molèstia als ciutadans, açò és conseqüència de les retallades sanitàries, conseqüència del fet que Llombart està més pendent de la remodelació del Consell que de la seua competència, es qüestió d’estar preparats per a respondre davant situacions d’emergència i és evident que el Conseller de Sanitat no està a l’altura de les circumstàncies”.

“No és de rebut que a hores d’ara encara estiguen reflexionant si van a separar o no en els centres als malalts de grip A, s’han d’activar ja protocols d’emergència comptant amb els professionals, que són els que l’han de dur a terme i que són els que millor saben com fer-ho”, ha conclòs Oltra.