Bota al contingut principal

Pañella: “Font de Mora no sols s’ha proposat eliminar l’ensenyament en valencià, sinó que també ja fa temps que ha certificat la defunció dels Centres de Música Autoritzats, els quals han patit una retallada de les ajudes de 2010 i 2011 d’un 54% i hui en dia els professors d’estes escoles estan sense cobrar”.

La Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana ha protagonitzat este matí una protesta a les portes de la Conselleria d’Educació perquè hui el conseller Alejandro Font de Mora no els ha rebut “per problemes d’agenda”. Molts professors d’estes escoles adscrites a societats musicals valencianes estan sense cobrar perquè estan patint la greu retallada de les ajudes d’un 54%. Segons ha declarat el portaveu de Compromís en matèria cultural, Josep Maria Pañella, “el govern de Camps ha mentit, no ha solucionat el conflicte amb les societats musicals i l’ensenyament de la música en la nostra terra corre perill, per tant, que no isquen en públic dient que són els defensors de la identitat valenciana perquè estan posant en perill la nostra cultura i la transmissió de la nostra riquesa musical”.

Per això, el diputat de Compromís ha assegurat que des de la seua coalició, “anem a estar colze a colze com hem estat sempre amb la Federació de Societats Musicals i ens posem a la disposició de la Plataforma de Centres de Música per a defensar els seus interessos en les Corts i en tots els ajuntaments valencians on tenim representació”.

Pañella considera que és “una greu immoralitat el que està fent el Consell amb les escoles de música. Estos dies estem assistint a la major maniobra de genocidi cultural per part del PP, que pretén eliminar l’ensenyament en valencià dels centres públics i ara vol que desapareguen també les escoles de música i per això la gran retallada de més de la meitat que ha fet i per això el conseller no té valor de donar la cara”.

Des de Compromís han anunciat que donaran suport a totes les mobilització i totes les accions que es convoquen “per a demanar una rectificació i una solució a un conflicte creat per un govern enemic de la cultura, de l’ensenyament i de les persones”.