Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en Les Corts Valencianes Mónica Oltra ha afirmat que la sentència que declara inconstitucional la negativa del Consell a informar sobre els contractes amb empreses de la trama Gürtel és una prova que el treball del seu grup contra “l’abús de poder” dóna els seus “fruits”.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha considerat inconstitucional la negativa del Consell a informar sobre la contractació amb empreses de la trama Gürtel, i li ha instat a facilitar la documentació que havia sol·licitat Compromís en aquest sentit.

“La sentència és fruit del treball de Compromís, de no deixar que es vulneren els drets dels diputats”, ha afirmat Oltra, qui ha instat al Govern valencià a que els remeta de forma immediata les 1.508 peticions de documentació que va presentar aquest grup parlamentari en 2009.

En aquest sentit, ha recordat que la setena legislatura encara “segueix viva”, i ha assenyalat que si el Consell no compleix amb la sentència i no els dóna aquesta informació abans del pròxim dijous, quan es constitueixen les noves Corts Valencianes, el seu grup tornarà a sol·licitar-la.

El diputat de Compromís Enric Morera ha assegurat que “no és difícil” buscar aquesta documentació i ha defensat que es tracta únicament de “donar-li al “botonet”, i si no ho fan estaran “vulnerant la Constitució”.

Per la seua banda, Oltra ha sostingut que aquesta sentència “acaba” amb l’estratègia del Consell de respondre “el que li dóna la gana” davant les preguntes de l’oposició i ha advertit que el TSJCV “marca” un precedent que haurà de ser tingut en compte en la legislatura que comença el dijous.