Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha registrat este matí en les Corts Valencianes una petició formal de documentació adreçada al conseller d’Economia, Gerardo Camps, després de fer pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia en què els jutges obliguen al govern del PP a donar la documentació negada en diverses ocasions a la formació valencianista, progressista i ecologista i que es referia a empreses vinculades a la trama Gürtel.

Segons ha recordat Morera, “no se’ns ha contestat i s’ha vulnerat en reiterades ocasions el nostre dret com a diputats de fiscalitzar i controlar l’acció del govern. La justícia ha deixat al president en funcions com un mentider, perquè des dels tribunals s’ha demostrat que el govern de Camps ha estat el més opac de la història al no contestar i al no aportar la documentació sol·licitada”.

El portaveu de Compromís ha assenyalat que espera rebre en breu “la documentació o bé una citació per anar a la conselleria a consultar i fer còpies de tota la documentació que demanàrem en el seu dia i que ens han negat en diverses ocasions”. De no ser així, Morera ha informat que el govern de Francisco Camps estaria incorrent “en un delicte de desobediència i obstrucció a la justícia i, per tant, demanarem l’empara dels tribunals perquè el pes de la llei actue amb contundència contra aquells que impedeixen accedir a una documentació pública que reflecteix què fa l’administració pública amb els diners de tots i totes”.

TOTA LA INFORMACIÓ EN UN CLIC

Els proveïdors que treballen per a una administració pública com la valenciana, tenen que complir un requisit indispensable: Omplir un formulari amb totes les dades de l’empresa. Esta informació queda gravada en el sistema informàtic de la Generalitat i, per això, posant el número de referència o el CIF de la mercantil, es pot conéixer tota la informació relativa a l’activitat de l’empresa amb l’administració.

Enric Morera ha insistit en tota la legislatura que s’acaba hui que, d’haver existit voluntat per part del govern valencià, “en un matí ens haurien donat tota la informació que hem demanat perquè es pot extraure del sistema informàtic amb un sol clic, però les respostes del conseller han estat, en alguns casos, surrealistes i ara és la justícia la que parla i la que obliga al govern de Camps a que clique eixe botó per a que ens faciliten la documentació sol·licitada”.