Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha instat hui al president de la corporació provincial, Javier Moliner, i al portaveu del PSOE, Francesc Colomer, a “revalidar l’acord impulsat per Compromís en el ple d’octubre del 2013, que va aconseguir un consens per  desmantellar el Castor –i eixe mateix mes es va repetir en els Corts-“.

Nomdedéu, que llança esta proposta a la resta de grups per a oferir des de Diputació una postura unànime i de força enfront de l’amenaça de la reactivació del Castor, proposa que “els tres grups consensuem una Declaració Institucional que torne a posar sobre la taula els punts bàsics de l’acord d’octubre del 2013: paralitzar de forma definitiva el projecte i desmantellar-lo”.

Segons Nomdedéu, el “terror” del Castor és fruit d’“un projecte impulsat pel PSOE, que a més va oferir a l’empresa unes condicions més que favorables en cas de tancament. Però l’amenaça de reactivació és responsabilitat del PP castellonenc i valencià, que han sigut incapaços de fer complir l’acord propiciat per Compromís en Diputació, Corts i ajuntaments perquè es desmantellara definitivament el projecte”.

Per això, Nomdedéu apel·la a “un nou acord que done major força a l’aconseguit a l’octubre i que, per a això, comprometa les tres formacions polítiques amb representació en la Diputació a prendre les mesures polítiques en totes les administracions per a desmantellar el Castor i el perill que este depòsit gasista suposa per als veïns del Maestrat”.

Nomdedéu ha dit que, davant la responsabilitat directa tant del PSOE com del PP respecte al Castor, “esperem que ambdós partits tinguen altura de mires, prioritzen la seguretat dels veïns de Castelló, acordem entre tots un acord rotund i eviten PP i PSOE convertir el debat en una discussió sobre què partit dels dos té més responsabilitats”.

Nomdedéu recorda que “el BLOC va ser l’únic partit de Vinaròs que es va posicionar i va votar en contra del Castor des del minut zero, i després Compromís ha sigut la formació política que ha propiciat els principals acords en Diputació i Corts per a eliminar el Castor”.