Bota al contingut principal

Les joventuts de les distintes formacions que composen Compromís aposten per una organització comuna, plural i assembleària per als seus 1.150 membres.

Bloc Jove, Joves amb Iniciativa, Joves d’Els Verds-EE així com els joves adherits directament a la Coalició Compromís (Gent de Compromís) celebraran el 22 de febrer a la Ciutat de València el primer Congrés constituent d’una organització comuna de Compromís a nivell valencià. Després de quatre mesos de treball, la Comissió Organitzadora del Congrés, composada per 3 membres de cada organització, ha aprovat per unanimitat tant la ponència política i d’estatuts, com el reglament que regirà el propi Congrés.

Amb l’enviament de les diferents ponències, s’inicia un procés de presentació d’esmenes tant de forma individual com a través de la celebració d’Assemblees comarcals per a decidir, de forma participativa, el cos organitzatiu i polític de la nova organització.

Segons consta en la ponència d’Estatuts, Joves amb Compromís “s’erigeix com el punt de trobada de tots els i les joves que reivindiquen una societat valenciana més justa, sostenible i solidària, garant de les llibertats individuals i col·lectives del Poble Valencià”.

Aquest punt de trobada es basarà en l’assemblearisme, com a eina de treball en comú i igualitari, i comptarà amb mecanismes de majories reforçades per a incentivar el consens i el respecte a la pluralitat de la cooperativa política. A més, l’estructura organitzativa proposada s’adapta a la realitat de la joventut valenciana i preveu un col·lectiu específic per als residents en l’estranger, que funcionarà a través de la xarxa i que està adreçat especialment als milers de joves que han hagut d’emigrar en els últims anys.

La ponència Política, per la seua banda, estableix una anàlisi de la situació valenciana, de l’Estat Espanyol, d’Europa i d’arreu del món, estableix els principis de la cultura organitzativa de Joves amb Compromís i planteja propostes en àmbits com ara l’economia, l’ocupació, l’habitatge, l’educació, el valencianisme, ecologisme, antimilitarisme, la llibertat i igualtat, la sanitat, i la cultura i ciència.

La presidenta de la Comissió Organitzadora del Congrés, Helena Malonda, ha afirmat que “es tracta d’un pas decisiu per a tot el jovent compromés amb un canvi profund al País Valencià i per als que pensem que Compromís serà l’eina que permetrà a tota una generació reivindicar el seu protagonisme i canviar la forma de fer política”.

“És un nou pas per a afiançar Compromís i un missatge als nostres governants: la joventut valenciana ens organitzem per a guanyar la justícia social, i recuperar els nostres drets com a poble i com a joves”, ha conclòs Malonda.