Bota al contingut principal

Nomdedéu exigix a Moliner que “amplie la seua línia roja més enllà de la Coma i aparte l’encara alcalde de Borriol de les seues responsabilitats”.

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló diu que “o Santamaría va mentir en dir que no sabia res o no hauria de ser alcalde per no assabentar-se del que passa al seu despatx”.

El portaveu de Compromís en la Diptuació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha denunciat hui que “l’alcalde de Borriol, Adelino Santamaría, es va reunir amb l’apoderat de l’empresa de l’exvicepresident primer de la Diputació, Francisco Martínez, poques setmanes abans de tractar d’expropiar els terrenys de la depuradora de Borriol”. De fet, en eixa reunió entre l’alcalde i l’apoderat de l’empresa Franvaltur es va abordar el preu que havia de pagar l’Ajuntament pels terrenys i que, segons ha denunciat Compromís, “seria fins a sis vegades superior al preu de mercat”.

Així es constata en l’annex del Conveni Expropiatori de Determinació del Preu just per a l’expropiació de la depuradora, datat el cinc de novembre del 2013 però signat el 23 de desembre del 2013 [podeu trobar-lo com a arxiu adjunt], “menys de tres setmanes abans del ple que donaria llum verda a l’expropiació de la depuradora i que es va paralitzar gràcies a les denúncies de Compromís”, explica el portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Borriol, Silverio Tena.

En el dit document, tal com denuncia Compromís, es confirma que R. Babiloni, es va reunir amb l’alcalde “en nom propi, en representació” d’uns familiars seus però també “actua en representació de la mercantil Franvaltur SL, en la seua condició d’apoderat de la mateixa”.

Este document, rubricat pel propi secretari general de la corporació local, constataria que “Adelino Santamaría sí que estava al corrent de l’operació i de la vinculació de Francisco Martínez en l’expropiació que s’estava preparant”.

En este sentit, Nomdedéu diu que “tal com constata el document, o Santamaría sabia que Martínez tenia vinculació empresarial directa en l’operació o no s’assabenta del que passa davant d’ell”. En els dos casos, afig Nomdedéu, “el president de la Diputació i del PP provincial, Javier Moliner, hauria de prendre mesures urgents i apartar-lo de les responsabilitats que exercix”. “Amb aquest document, Moliner hauria de perdre la confiança amb Santamaría, com ho ha fet amb Martínez, i apartar-lo dels seus càrrecs”.