Bota al contingut principal

El diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, va presentar una pregunta escrita dirigida a la Consellera de Cultura en la qual es demanava explicara les mesures que pensava adoptar per a protegir i posar en valor les troballes arqueològiques de Viver.

Tal com exposava el diputat, l’ajuntament de Viver havia comprat de tres parcel·les de propietat privada amb la finalitat de preservar les restes arqueològiques d’una vila romana del segle II, i d’una torre vigía d’origen medieval, amb la intenció que la Conselleria de Cultura puga protegir i posar en valor aquest jaciment arqueològic que va eixir a la llum l’estiu de 2007 arran de les obres d’instal·lació d’una torre d’energia prevista en el pla eòlic autonòmic.

La resposta que dóna la Consellera de Cultura es limita a explicar que, quan van aparèixer aquestes troballes, es va obligar a la realització d’una excavació arqueològica i es va instar a l’empresa que estava fent les obres del pla eòlic en la zona, a fer un projecte d’excavació en extensió, i un altre projecte de conservació. Aquestes accions no es van materialitzar perquè l’empresa va tancar, i ara, en ser un ben municipal, segons la Conselleria, s’hauria de cercar des de la corporació la manera de protegir aquest bé, conservar-lo i difondre’l.

D’aquesta resposta, la Conselleria es desentén de fer cap aportació o mesura per a ajudar al municipi. Segons Pañella, “ara l’excusa és que el bé és municipal, mentre aquest petit ajuntament ja ha fet un esforç considerable per adquirir la propietat i ara es troba amb el desinterès de l’administració autonòmica; des de Compromís anem a continuar demanant la implicació autonòmica per a col·laborar amb els ajuntaments amb menys recursos per a posar en valor el patrimoni històric i artístic, ja que és una manera de revitalitzar econòmicament en les comarques”.