Bota al contingut principal

El diputat de Compromís destaca “les exportacions ceràmiques, que sumen el 50% del total, però a les quals el govern de Rajoy els posa entrebancs de tota mena”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha referit ”a les xifres oficials, provinents del ministeri d’Economia, que certifiquen que les exportacions de les comarques de Castelló van sumar el 2’7% del total de l’estat, tot i que la nostra població només siga l’1’28% de la població total. La meitat d’aquestes exportacions corresponen, com és fàcil d’imaginar, al sector ceràmic, mentre que, entre la resta, destaca clarament el dels cítrics”.

El diputat de Compromís diu que “qualsevol observador extern pensaria que, davant d’aquest panorama, el govern de l’estat hauria de primar i premiar aquest esforç exportador, afavorint la seua consolidació i expansió. Sembla el que qualsevol economista sensat recomanaria, i més encara en un temps de crisi com aquest, en el qual les exportacions constitueixen, juntament amb el turisme, els dos principals impulsors de l’economia. Però no és açò el que pensa el govern espanyol; aquest, no content amb no ajudar de forma positiva aquest impuls exportador castellonenc, es dedica, ben al contrari, a posar entrebancs de tota mena a la competitivitat de les indústries castellonenques. Aquest fet afecta principalment la indústria ceràmica, a base de carregar-la amb nous imposts absurds, que l’únic que aconsegueixen és debilitar la seua posició exportadora respecte a la d’uns països competidors que, aquestes sí, gaudeixen de consideracions i privilegis de tota mena per part dels seus governs”.

Pañella assegura que “per als governs de Madrid, tant ara els del PP com abans els del PSOE, Castelló, com tot el País Valencià, no és sinó una font d’on extraure diners i recursos, sense el més mínim interés ni consideració per tal d’estimular el seu creixement. Ni tan sols el plantejament més egoista de pensar que, quant més aconseguim exportar, més ens podran després munyir amb imposts, els fa desistir d’aquestes actuacions suïcides. Ells volen aprofitar ara ja la gallina dels ous d’or, encara que això duga com a conseqüència debilitar i fins i tot ofegar el seu creixement. Per suposat, des de Compromís no ens cansem ni ens cansarem de denunciar aquesta situació, ni de fer notar a la nostra ciutadania els perjudicis que se’n deriven pel que fa a la competitivitat, a la manca d’inversions i a l’increment de l’atur. I tot es deu al fet de no tindre cap pes real i efectiu en la política estatal”.