Anar directament a les notícies

Pañella: “En Columbretes el doble joc del PP és descaradament hipòcrita”

Publicat el en Medi Ambient

El diputat de Compromís diu que “el govern espanyol es vol carregar un recurs real, com és la pesca, per estimular-ne un d’hipotètic, l’obtenció de petroli”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat de ”descaradament hipòcrita” la postura del PP castellonenc i valencià sobre el tema de Columbretes i l’autorització de prospeccions petrolieres en el seu entorn.

Pañella considera que “no se li pot donar un altre qualificatiu al doble joc que practiquen: per un costat, a Castelló i a les Corts Valencianes se suposa que s’oposen a aquestes perforacions; per l’altre, a Madrid, el govern d’aquest mateix partit les autoritza com la cosa més normal del món”.

El diputat de Compromís diu que “ens podem imaginar una conversa del següent estil: “Ara que ja hem fet fora Zapatero de la Moncloa, l’oposició a l’autorització de les prospeccions a les Columbretes ja no ens serveix per a res. El problema serà que allí a Castelló tindreu difícil fer marxa enrere. Així que el que farem serà que nosaltres a Madrid ho autoritzarem i vosaltres, a Castelló, fareu com que us oposeu, us indignareu i presentareu al·legacions. Nosaltres les rebrem i les rebutjarem. Així, tots contents, vosaltres quedareu bé amb els electors… i nosaltres, amb l’empresa que vol fer les prospeccions, i tema resolt”.

Pañella considera que “aquesta burla a l’opinió pública castellonenca, i als sectors més greument afectats per la mesura, com són els pescadors, li passarà factura electoral al PP, i d’ací no massa temps, tant a les europees com a les autonòmiques i municipals. Des de Compromís estàvem, estem i estarem en contra d’aquestes prospeccions, i plenament al costat dels pescadors que denuncien, amb raó, els efectes nocius per a la seua activitat econòmica que tindran aquestes; una denúncia que, per si no tenia suficients arguments científics, queda ara encara més reforçada per la informació que els han fet arribar els seus col·legues noruecs; una informació, per cert, digna d’elogi, perquè mostra la solidaritat d’aquests professionals per damunt de fronteres de tota mena”.