Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el govern espanyol es vol carregar un recurs real, com és la pesca, per estimular-ne un d’hipotètic, l’obtenció de petroli”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat de ”descaradament hipòcrita” la postura del PP castellonenc i valencià sobre el tema de Columbretes i l’autorització de prospeccions petrolieres en el seu entorn.

Pañella considera que “no se li pot donar un altre qualificatiu al doble joc que practiquen: per un costat, a Castelló i a les Corts Valencianes se suposa que s’oposen a aquestes perforacions; per l’altre, a Madrid, el govern d’aquest mateix partit les autoritza com la cosa més normal del món”.

El diputat de Compromís diu que “ens podem imaginar una conversa del següent estil: “Ara que ja hem fet fora Zapatero de la Moncloa, l’oposició a l’autorització de les prospeccions a les Columbretes ja no ens serveix per a res. El problema serà que allí a Castelló tindreu difícil fer marxa enrere. Així que el que farem serà que nosaltres a Madrid ho autoritzarem i vosaltres, a Castelló, fareu com que us oposeu, us indignareu i presentareu al·legacions. Nosaltres les rebrem i les rebutjarem. Així, tots contents, vosaltres quedareu bé amb els electors… i nosaltres, amb l’empresa que vol fer les prospeccions, i tema resolt”.

Pañella considera que “aquesta burla a l’opinió pública castellonenca, i als sectors més greument afectats per la mesura, com són els pescadors, li passarà factura electoral al PP, i d’ací no massa temps, tant a les europees com a les autonòmiques i municipals. Des de Compromís estàvem, estem i estarem en contra d’aquestes prospeccions, i plenament al costat dels pescadors que denuncien, amb raó, els efectes nocius per a la seua activitat econòmica que tindran aquestes; una denúncia que, per si no tenia suficients arguments científics, queda ara encara més reforçada per la informació que els han fet arribar els seus col·legues noruecs; una informació, per cert, digna d’elogi, perquè mostra la solidaritat d’aquests professionals per damunt de fronteres de tota mena”.