Bota al contingut principal

El Ple de la Diputació de València ha aprovat hui la moció presentada per Compromís per a recuperar el deute històric de l’Estat espanyol amb el País Valencià.

El document presentat pel diputat provincial de Compromís, Emili Altur, insta al govern central a retornar el deute de més de 13 mil milions d’euros corresponents al període 2002-2012 tal com apunta “l’Informe sobre el deute, dèficit i finançament de la Comunitat Valenciana. Proposta de bases per a un nou sistema de finançament autonòmic” encarregat per la Generalitat a la Comissió d’Economia de l’Alt Consell Consultiu de la Comunitat Valenciana.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Emili Altur, “l’informe, encara que necessari, posa en relleu la necessitat d’un finançament just i reconeix el greuge que hem patit els valencians en comparació d’altres comunitats autònomes i, en aquest sentit, ens alegra saber que el PP reconeix aquest marginació”- i ha afegit- “una vegada més el temps ens ha donat la raó ja que aquesta ha sigut i és una reivindicació històrica de Compromís i del valencianisme polític”, ha manifestat Altur.

Des de totes les institucions en les quals Compromís té representació s’ha denunciat l’infrafinançament del nostre país en contravenir “els principis d’igualtat, solidaritat i suficiència que consten en la pròpia Constitució i que, entre altres coses, ha afectat greument a la nostra solvència financera, al benestar social i ha minvat la nostra dignitat com a poble”, ha criticat el diputat de la coalició valencianista.

De fet, Compromís ha presentat ja en les Corts Valencianes una Proposició de Llei que reclama el deute històric de l’estat espanyol amb el nostre país però també un nou sistema de finançament més just i coherent amb el nostre autogovern.