Bota al contingut principal

Per al portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, el nou Consell anunciat per Camps, “aporta noms nous però no és cap novetat perquè es tracta de secretaris autonòmics, consellers i altres alts càrrecs vinculats a Camps i que són corresponsables de les desastroses polítiques que han portat a la societat valenciana a la pitjor crisi institucional, econòmica, cultural, democràtica i de valors”.

A més, Morera considera que el president, “ha intentat salvar-se davant els ulls de l’opinió pública, apartant a tots els implicats en casos de corrupció que fa un temps tenien el seu total suport, amistat i solidaritat”. A més, el parlamentari valencianista considera que els grans derrotats “són el tàndem Blasco-Rus, que perden pes en el Consell front la dreta ultracatòlica”.

Morera espera que el nou conseller d’Educació, “demostre més valenciania i un tarannà més obert i democràtic, no com el seu antecessor i, pel ben del consens i de la nostra llengua, retire el decret pòstum de Font de Mora pel qual se suprimeix la línia en valencià”.

També des de Compromís esperen que la nova consellera de Cultura, “abandone les polítiques de manipulació i d’apartheid de les indústries culturals valencianes que ha desenvolupat en Canal 9 perquè en cas contrari, no deixarà res que puga gestionar perquè haurà acabat amb la nostra cultura i els nostres creadors”.

De la mateixa manera, des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han animat al nou conseller d’Economia al fet que done suport a la proposta de Compromís, “perquè s’aprove un nou pacte fiscal amb l’Estat perquè es beneficie d’una vegada per sempre a la nostra terra”, segons Morera.