Bota al contingut principal

El diputat de Compromís recorda que “es tracta justament de les obres de correcció exigides per Foment per a poder autoritzar els vols, amb la qual cosa s’estan produint greus retards en el calendari previst per a la posada en funcionament d’aquesta instal·lació”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que presentat una pregunta parlamentària al Consell “perquè ens explique per què no s’han pagat durant els primers mesos de juny, segons havia anunciat el llavors conseller d’Economia, Gerardo Camps, els 17 milions d’euros que se li deuen a l’empresa constructora de l’aeroport de Castelló, un impagament que ha dut l’empresa a suspendre els treballs que du a terme en aquesta instal·lació; i vull recordar que aquests treballs són essencials per a aconseguir l’autorització ministerial, tenint en compte que es tracta justament de les correccions exigides per Foment per tal d’aprovar la seua entrada en funcionament”.

Pañella ha assegurat que “la situació actual de l’aeroport és crítica, a causa dels impagaments del Consell, i ja ha provocat importants endarreriments en la progressió de les obres. El contracte signat entre la concessionària, els bancs, la Generalitat i la Diputació establia que el Consell havia d’abonar els terminis del préstec abans del 30 de març, i a hores d’ara encara no s’ha fet efectiu aquest pagament. És per això que li ha preguntat al Consell quins són els motius d’aquest retard, en quina data pensa pagar, i quin serà el cost addicional que comportarà aquest retard. I desitjaria que la nova consellera del ram, que és a més de les comarques de Castelló, em responguera ràpidament”. Pañella ha dit que “cal ser seriosos i acomplir els terminis fixats, si no volem continuar sent la riota de tothom amb el tema de l’aeroport sense avions”.