Anar directament a les notícies

Pañella: “El PP ens deixa sense cap emissora en valencià”

Publicat el en Educació i Cultura

El diputat de Compromís denuncia “el clar incompliment que suposa de la Carta Europa de Llengües Regionals i Minoritàries que va signar Aznar”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “la nostra indignació per l’ordre peremptòria que ha donat el govern espanyol a Acció Cultural, obligant-la al tancament de la redifusió de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià.

Pañella ha dit que “com ha denunciat ja el nostre diputat a Madrid, Joan Baldoví, en interpel·lació al mateix ministre d’Indústria, es tracta d’un decisió que contradiu de manera clara la Carta Europea de les Llengues Regionals i Minoritzades que va signar en el seu dia, en nom de l’estat espanyol, José María Aznar quan era president del govern. Aquesta exigència, formulada més de 25 anys després de la lliure reemissió d’aquest senyal, sense que mai no haja estat qüestionat per cap autoritat, és una clara demostració que es tracta d’una mesura clarament política, per més que es vulga camuflar amb arguments tècnics que no se sostenen”.

El diputat de Compromís ha dit que “cal ser conscients que, amb aquesta ordre de tancament, la ciutadania del País Valencià queda sense cap emissió, ni de ràdio ni de televisió, d’abast global, en la llengua que parlem. I aquesta greu situación de la llengua constitueix un clar incompliment de l’esperit de les lleis que, se suposa, han de protegir el valencià, permetent-li la seua equiparació amb el castellà a tots els nivells, segons preveu l’Estatut d’Autonomia vigent. Des de Compromís, per tant, fem constar la nostra protesta més ferma per aquesta mesura, oferim el nostre ple suport a Acció Cultural, i anunciem la nostra voluntat de participar en aquelles iniciatives i convocatòries que es duguen a terme per exigir la retirada d’aquesta ordre i el retorn immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació”.

 • Pere Ferran

  La constitució Española de 1978 diu :

  DON JUAN CARLOS I, REY DE ESPAÑA, A TODOS LOS QUE LA PRESENTE VIEREN Y ENTENDIEREN, SABED: QUE LAS CORTES HAN APROBADO Y EL PUEBLO ESPAÑOL RATIFICADO LA SIGUIENTE CONSTITUCIÓN:

  PREÁMBULO

  La Nación española, deseando establecer la justicia, la libertad y la seguridad y promover el bien de cuantos la integran, en uso de su soberanía, proclama su voluntad de:

  Garantizar la convivencia democrática dentro de la Constitución y de las leyes conforme a un orden económico y social justo.

  Consolidar un Estado de Derecho que asegure el imperio de la ley como expresión de la voluntad popular.

  Proteger a todos los españoles y pueblos de España en el ejercicio de los derechos humanos, sus culturas y tradiciones, lenguas e instituciones.

  Promover el progreso de la cultura y de la economía para asegurar a todos una digna calidad de vida.

  Establecer una sociedad democrática avanzada, y

  Colaborar en el fortalecimiento de unas relaciones pacíficas y de eficaz cooperación entre todos los pueblos de la Tierra.

  En consecuencia, las Cortes aprueban y el pueblo español ratifica la siguiente

  CONSTITUCIÓN

  SENSE MES COMENTARIS
  ESTE GOVERN DEL PP NO COMPLIX LA CONSTITUCIÓ.
  No PROTEJE a todos los españoles y pueblos de España en el ejercicio de los derechos humanos, sus culturas y tradiciones, lenguas e instituciones.

  Ay ay ay, que passa? Jo pensava que la Constitució de 1978 era sagrada. Pobre innocent de mi.