Bota al contingut principal

La diputada autonòmica de Compromís i portaveu d’aquesta formació, Mònica Oltra, ha rebut resposta per part de la Conselleria de Benestar Social pels reiterats impagaments que afecten a les residències de la tercera edat, les quals estan en una situació crítica pel deute acumulat que supera els 106 milions d’euros.

Oltra ha qüestionat ”com és possible que encara no hagen fixat una reunió per afrontar els pagaments?, realment pensen abonar 25 milions d’euros immediatament?, la senyora Sánchez Zaplana té algun pla per reduir aquest deute?”.

La diputada de Compromís ha demanat, a més, a la conselleria “una reunió d’urgència amb la patronal per a aportar una solució, no per omplir-los el cap de promeses que no podran complir, tenint en compte que cada mes que passa sense pagar al sector es generen 15 milions d’euros de deute”.

“Els més de 13.000 expedients paralitzats durant anys haurien de ser la prioritat, assumir que els centres de majors ja no poden aguantar més temps sense cobrar i no abocar-los al tancament n’hauria de ser l’altra, és hora d’actuar i que el segon tram del FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) ajude a alleujar aquesta situació de totes totes intolerable”, ha afirmat taxativament la portaveu de Compromís.

Per a finalitzar, Oltra ha volgut remarcar “la responsabilitat del Consell en la situació generada, un Govern que desprotegeix als més febles, deixant-los sense l’atenció necessària per la via de l’impagament, no mereix ser el govern dels valencians”.