Bota al contingut principal

Els diputats de Compromís Enric Morera, Mònica Oltra i Mireia Mollà, acompanyats del portaveu de la coalició a Alacant, Tomàs Mestre, han fet entrega del guardó aquest dimecres al president de la Foguera, Albert Poveda i al constructor, Francisco Granja Camarasa en el transcurs d’un dinar al racó de la Foguera.

El premi que cada any entrega l’agrupació local de Compromís a Alacant ha volgut reconèixer en aquesta ocasió la innovació de la comissió i el propi autor que, segons ha explicat, ha volgut recuperar l’esperit de les Fogueres Experimentals que va impulsar la Diputació d’Alacant anys enrere, però que ara han quedat en l’oblit sense haver passat de les maquetes.

‘Py Deconstruït’ és un homenatge a l’impulsor de les Fogueres de Sant Joan l’any 1928, Josep Maria Py. La proposta artística presenta un gran bigoti davant del qual torbem a un Josep Maria Py fet de fusta, el principal material de les fogueres, ‘una escena en la que el Py del passat observa les Fogueres d’avui, del seu futur’. A més l’escena està acompanyada de quatre cubs decorats per quatre artistes diferents en la que donen la seua particular visió de la festa alacantina per excel·lència.

Abans de fer entrega del premi, la comitiva de Compromís ha gaudit de la tradicional mascletà que cada dia de festes es dispara a la Plaça dels Estels i ha visitat diferents racons festers de la ciutat.