Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que els resultats de l’Enquesta de Població Activa del quart trimestre de 2013, “ens dóna xifres molt preocupants i demostra que els poders públics continuen sense fer res ni actuant contra eixe gran problema de la nostra societat que és la desocupació. Sols s’han creat 4.100 nous llocs de treball en 2013 i 696.000 persones estan sense faena”.

Morera ha recordat que la taxa de desocupació “està dos punts per damunt de la mitjana estatal, la qual cosa evidencia que les dades no són massa encoratjadores i molt menys la inactivitat del Consell en matèria d’ocupació. Amb quasi 700.000 aturats i els joves fugint del país, és perquè s’ho faça mirar bé el govern de Fabra”.

Les xifres positives, però, com per exemple que tenim menys desocupats que en el trimestre anterior o que som una de les autonomies on més ha pujat l’ocupació, “són fruit del caràcter emprenedor de la nostra gent, perquè ni el Consell ni el govern central posen facilitats, com alts impostos i l’afany recaptador que tenen les administracions o la manca de polítiques actives d’ocupació i són fruit, també, la diàspora de joves que han abandonat la nostra terra i que han marxat a l’estranger, per buscar-se un present i un futur més digne del que tenen ací”, segons ha declarat Morera.

De fet, el síndic de Compromís ha mostrat la seua preocupació “perquè l’EPA dóna una xifra d’atur juvenil que és esgarrifosa i sense joves preparats, la nostra societat hipoteca el seu futur”, segons Morera, qui ha insistit que és imprescindible un canvi en el model productiu, “perquè l’actual, el que defensa el PP, és el que ens ha dut a la ruïna actual”.