Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell que rebutge la reforma de la llei de l’avortament

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Davant el fet de què el Ministeri de Justícia haja remés l’avantprojecte de llei de l’avortament a totes les comunitats autònomes i 28 organitzacions perquè elaboren un informe sobre la reforma, el grup parlamentari Compromís ha reclamat al Consell que es pronuncie en contra de canviar la llei vigent sobre la interrupció voluntària de l’embaràs.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha assenyalat que “el rebuig de l’oposició i de la societat civil, sumat a la gran divisió generada en el Partit Popular han provocat que el ministre Gallardón haja demanat opinió més enllà de la preceptiva del Consell General del Poder Judicial, una maniobra desesperada per a tractar de recavar suports entre la seua gent”.

“Des de Compromís reclamem al govern valencià que aprofite esta ocasió per a  mostrar el seu rebuig a esta reforma que ens retrotrau a èpoques repressives que ja havíem deixat arrere i suposa un greu atac a la llibertat de les dones”.

Per a Oltra “esta reforma de la llei de l’avortament és l’acció pròpia d’un govern feble que no sap fer front als greus problemes econòmics que patim. Davant l’absència de mesures per superar la crisi i crear ocupació el PP es dedica a imposar la seua ideologia més ultradretana”.