Bota al contingut principal

Mónica Oltra: “Els valencians tenim dret a conéixer quantes vegades hem pagat amb diners públics els arreglos de putxero d’Esther Pastor”.

Compromís ha criticat hui el posicionament de la Fiscalia del TSJCV davant el recurs contenciós administratiu interposat per la coalició per la negativa del Consell a facilitar la documentació relativa a les despeses de caixa fixa de la Generalitat des de l’any 2006 fins a l’actualitat.

Compromís hagué de recórrer a la Justícia després que el conseller d’Hisenda al·legara que no podia satisfer la petició de documentació de Compromís perquè la recopilació de la mateixa suposaria una dedicació de temps i personal molt elevada, la qual cosa repercutiria en el funcionament normal de la Conselleria i reclamava la concreció de la despesa requerida i el seu àmbit temporal.

Ara, el ministeri fiscal, en les seues al·legacions al procés judicial obert dóna suport als arguments del Consell per a no facilitar la documentació i entén que no s’està vulnerant cap dret dels diputats, assegurant que seria extremadament onerós en temps i personal satisfer la petició de la diputada Mónica Oltra si abans no concreta en quines factures està interessada.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “els arguments que defensa el fiscal s’escapen de tota lògica perquè, més enllà d’a partir de quina data les reclamem, no podem concretar més sobre unes factures que desconeguem i per eixe motiu demanem conéixer. Este posicionament situa a la Fiscalia més prop d’exercir de defensa del Consell que de realitzar la seua pròpia funció assumint fil per randa uns arguments del govern valencià que no tenen cap sentit”.

“La Generalitat per a pagar les factures de les despeses de caixa fixa, les comptabilitza i fa una relació de les mateixes, així que no reclamem al Consell que realitze cap treball extra, sinó que ens deixe revisar la comptabilitat de la caixa fixa que ja té elaborada, cosa que fins i tot es pot realitzar de manera electrònica, sense cap despesa extremadament onerosa”.

Segons Oltra, “al final el que estem plantejant es que se’ns permeta als diputats de l’oposició realitzar la nostra funció de fiscalització de la labor del govern. En el cas de les despeses de caixa fixa està sent evident, per totes les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que s’estan utilitzant fons públics de manera irregular”.

“Els valencians tenim dret a conéixer quantes vegades hem pagat amb diners públics els arreglos de putxero de la Secretària Autonòmica de Relacions Institucionals, Esther Pastor, una circumstància que no es nova en el govern del PP ja que abans hem sabut que altres membres de l’administració autonòmica han fet el mateix carregant a l’erari compres personals de Huevos Kinder o pit de pollastre villeroi”.

“Com estem podent comprovar amb totes les factures carregades a la caixa fixa que s’estan fent públiques, quan hi ha una denegació d’informació és perquè hi ha alguna cosa a amagar. Per ara només ha transcendit una xicoteta part de les irregularitats comeses amb les despeses de caixa fixa. La qüestió no està sols en desemmascarar qui fa ús dels diners públics de manera irregular, sinó que esta persona torne els diners. Els valencians ja estem farts de saber que ací hi ha hagut molta gent que s’ha endut els nostres diners, també volem que comencen a tornar-los”, ha conclòs Oltra.